Blog

Volg ons verhaal!

Heeft je kind slaapproblemen? Dit zijn de oorzaken én oplossingen!

Om een oplossing te bieden voor slaapproblemen of moeilijk doorslapen van je kind, is het in eerste instantie belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Want los van je onvoorwaardelijke liefde voor je kind is het toch soms vermoeiend om een mama of papa te zijn... zeker wanneer je niet begrijpt wat het probleem is. Een goede nachtrust voor jou en je baby zijn dan ook essentieel! In deze blog leggen we oorzaken uit van slaapproblemen bij kinderen en geven we tips om hiermee om te gaan. Daar gaan we!

Lees het artikel

Slaap kindje, slaap. Heeft jouw kind een goed slaappatroon?

Waarom is nachtrust zo belangrijk, eigenlijk? Tijdens het slapen gebeurt er meer dan het oog kan zien. Ons lichaam komt terug op krachten en rust van een lange dag vol indrukken. Tijdens het slapen, verwerk je wat je hebt meegemaakt. Baby’s en kinderen ontwikkelen daarnaast ook hun zenuwstelsel. Maar wat is nu een normaal en abnormaal slaappatroon voor jonge kinderen? Je ontdekt hier onze ervaringen*.


*Kanttekening: de cijfers hieronder zijn gemiddelden. Afwijkingen wijzen niet automatisch op problemen.

Lees het artikel

Terug naar school

Het nieuwe schooljaar trekt zich terug op gang.  School, werk, een andere dagstructuur en -ritme dienen zich aan! Onze opvoedingsconsulenten geven je graag enkele tips.

Lees het artikel
Contacteer ons