Blog

Volg ons verhaal!

Weduwe komt met koor vrijwilligers zingen in Seniorcity

Wij willen graag een vrijwilligersgroep in de kijker zetten die maandelijks het beste van zichzelf geeft tijdens het Café Chantant. Hier volgt de getuigenis van Karine Saverys die de motor is achter dit vrijwilligersproject.

Lees het artikel

Mantelzorger aan het woord

Op 23 juni is het dag van de mantelzorger. Wat zij doen voor hun dierbaar familielid is vaak onbetaalbaar. De familie van Julia vertelt graag hoe zij samen met Solidariteit voor het Gezin zorg dragen voor hun mémé.

Lees het artikel

Het leven zoals het is: de vroedvrouw

Als vroedvrouw helpen we toekomstige ouders voor en na de geboorte van hun kindje(s). Als je denkt aan een vroedvrouw, denk je automatisch aan een bevalling. En laat het nu net dit zijn wat wij niet doen bij het uitoefenen van onze job. Mis ik dit niet? Wel…

Lees het artikel

Het Solkoor wordt klaargestoomd voor 40 jaar SvhG!

40 jaar Solidariteit voor het Gezin komt steeds dichterbij. En de spanning stijgt...

Lees het artikel

Verzorging: kletsnat en lachende kinderen

Kindjes zijn niet altijd de makkelijkste klanten voor een verzorgende. Zeker niet als het er vijf zijn! Lieselotte Van Impe, verzorgende bij SvhG, weet er alles van!

Lees het artikel

Terug aan het werk na je zwangerschapsverlof!

Een nieuwe mama zijn is sowieso niet gemakkelijk, maar na je zwangerschapsverlof moet je terug aan het werk! Een verademing of een vloek? Anne-Sophie Scholts, communicatieverantwoordelijke bij Solidariteit voor het Gezin, weet er alles van!

Lees het artikel

Kinesitherapie in de geriatrie: meer dan koffietjes drinken en eens tot aan de kamerdeur stappen

Dacht je dat kinesisten in de geriatrie het makkelijk hadden? Anik Dujardin, specialiste en oude rot in het vak, heeft daar het een en ander over te vertellen. Van middeleeuwse foltertuigen tot George Clooney, alles heeft met haar vakgebied te maken! (-Red.)

Lees het artikel

Blackouts: Relax, Take it Easy

Iedereen die ooit op de schoolbanken gezeten heeft, kent het gevoel. Je studeert uren, dagen, weken totdat je zelfs tijdens je slaap droomt van lezen. Dan is het moment daar eindelijk en... BLACKOUT.

Sofie Debrock, onderwijzer voor SvhG, heeft het al vaak zien gebeuren.

Lees het artikel

Een job, een huwelijk en twee kinderen: de SOL-factor

Je werk is zoveel meer dan gewoon een manier om geld te verdienen. Je vindt er voldoening in en vrienden voor het leven. Sommige gelukzakken vinden er zelfs de liefde door.

Lees het artikel

Eenzame man

Vereenzaming is een probleem van onze tijd. Vooral bij senioren komt dit vaak voor. Er is weinig ergers dan geen gezelschap te hebben: een gedeeld leven is altijd een beter leven.

Lees het artikel

Een betere naam voor Solidariteit voor het Gezin?

Debbie April, sectorverantwoordelijk voor Solidariteit voor het Gezin, ondervindt vaak dat onze naam een hele mondvol is. Voor ze hem volledig kan uitspreken is ze de luisteraar vaak al kwijt. Kan het dan beter? Lees meer hieronder!

Lees het artikel

Goede voornemens, niet wat je verwacht...

2017 is begonnen en iedereen weet wat dat betekent: goede voornemens! Sofie Debrock, lesgever bij Solidariteit voor het Gezin en woordenkunstenaar voor SOLBLOG, weet er alles van. Benieuwd naar welke gewaagde voornemens zij dit jaar neemt? Pas op, het is niet wat je verwacht...

Lees het artikel

“jij bent aan het liegen!” Weer een drukke ochtend met kibbelde kindjes...

Het werk van een huishoudhulp is nooit gedaan! Een gezin dat rekent op je om alles in goede banen te leiden, is een zware verantwoordelijkheid. Maar mensen als Carine Denoo, al 10 jaar in dienst bij Solidariteit voor het Gezin, doen dat met een lach om de mond. Want wie werkt met plezier, werkt geen dag in het leven!

Deze week schrijft ze over de kuren van haar jongste klantjes!

Lees het artikel

Noodsituatie in de eerste week werk!

Iedereen weet dat het moeilijk is tijdens je eerste werkdagen. Altijd het gevoel hebben iets te vergeten, niemand kennen, niet weten welke reactie gepast is als er onverwachte dingen gebeuren... 

Hoe je omgaat met noodsituaties bepaalt alles in de zorgsector.

Lees het artikel
Contacteer ons