Blog

Volg ons verhaal!

Ochtendmisselijkheid? Probeer deze tips!

Eerst en vooral… proficiat met jouw zwangerschap! Jullie zijn vast ontzettend enthousiast om die kleine spruit zeer binnenkort te mogen ontmoeten. En terecht! Maar vooraleer dat het geval is, moet je natuurlijk eerst die vervelende ochtendmisselijkheid nog even overwinnen.

Lees het artikel

Op reis met je baby

Op reis met je baby. Het vergt enige planning en organisatie maar het kan. Het is zelfs eenvoudiger dan met een peuter op reis gaan. We geven je graag enkele tips.

Lees het artikel

Groentepap

Vanaf 4 à 6 maanden kan je starten met vaste voeding. Tot 6 maanden kan je uitsluitend borstvoeding geven. Tegen die tijd raakt de ijzerreserve van je kindje op.

Lees het artikel

Borstvoeding 8 weken

Indien je wil, kan je starten met het oefenen van het kolven. Er bestaan handkolven, elektrische kolven of je kan ook met de hand kolven. Maar hoe bewaar je nu die afgekolfde melk?

Lees het artikel

Flesvoeding 8 weken

Waarschijnlijk zal het voedingspatroon al een hele metamorfose doorgemaakt hebben. Je zal nu ongeveer op een 5 à 6 voedingen per 24 zitten.

Lees het artikel

Postnatale kinetherapie

Het vrouwelijk lichaam is gemaakt om 9 maanden lang één of meerdere kindjes te dragen. Je buik vergroot en ook je bekken wordt losser in functie van de bevalling. We spraken af met kinesist Sylvie Beeuwsaert, gespecialiseerd in perinatale kinesitherapie. Zij geeft ons inzicht in de functie van de - uiterst belangrijke - bekkenbodemspieren.

Lees het artikel

Borstvoeding 3-4 weken

Na huid-op-huidcontact gevolgd door het eerste aanleggen en heel wat oefenen, oefenen & oefenen geef je reeds 3 weken borstvoeding! Je baby zal nu ook ongeveer op zijn geboortegewicht zijn.

Lees het artikel

Flesvoeding: 3-4 weken

Er begint steeds meer regelmaat te komen in het voedingspatroon van je klein hummeltje. De meeste baby’s vragen om de 2 à 3 uur om een flesje. Heb je een slapertje of een heel levendig kindje, hou in de gaten dat je wel zo’n 6 tot 8 voedingen per 24 uur geeft, zolang je de behoeftes van je baby volgt, krijgt je kind voldoende binnen.

Lees het artikel

Help daar zijn die krampen ?!

Krampen? Help!
Het is heel normaal dat je baby krampen heeft tot de leeftijd van 3 maanden. Ze verdwijnen spontaan wanneerde darmen van de baby volgroeid zijn. Wat kan helpen?

Lees het artikel

Het leven zoals het is: de vroedvrouw

Als vroedvrouw helpen we toekomstige ouders voor en na de geboorte van hun kindje(s). Als je denkt aan een vroedvrouw, denk je automatisch aan een bevalling. En laat het nu net dit zijn wat wij niet doen bij het uitoefenen van onze job. Mis ik dit niet? Wel…

Lees het artikel

Je koffer al gepakt?

Met het ingaan van je laatste zwangerschapsmaand, komt de geboorte van je kindje steeds dichterbij. Is je koffer al gepakt? Wat moet je zeker meenemen en wat is er voor handen op de materniteit.

Lees het artikel

Babyblues

De eerste 10 dagen na de bevalling kan er een psychologische kwetsbaarheid optreden. Enkele tips als je je neerslachtig voelt.

Lees het artikel

Harde buiken

Je hebt er waarschijnlijk al over gehoord, maar wat zijn harde buiken?

Lees het artikel

Dossier pijnverlichting

Dat bevallen geen deugd doet, is algemeen geweten. Massage, warm water, epidurale verdoving, ... Onze vroedvrouwen leggen graag een aantal manieren om de pijn te verzachten uit.

Lees het artikel

Wist je dat...

Hoeveel vrouwen bevallen op de uitgerekende datum? Dit en nog andere wist-je-datjes over je laatste maanden als zwangere.

Lees het artikel

Wist je dat...

Wat konijnen, walvissen en mensen gemeen hebben tijdens de zwangerschap lees je in deze blogpost, samen met nog andere wist-je-datjes opgesteld door het vroedvrouwenteam van Solidariteit voor het Gezin

Lees het artikel

Waar kan ik bevallen?

Thuis bevallen, kan dit? Hoe gaat een onderwaterbevalling in zijn werk? De antwoorden lees je in het dossier 'Waar en hoe bevallen', opgesteld door het vroedvrouwenteam van Solidariteit voor het Gezin.

Lees het artikel

Tips bij brandend maagzuur

Doordat je maagspier weker wordt en je baby steeds meer druk uitoefent op je maag, kan het maagzuur sneller omhoog komen. Enkele tips die je kunnen helpen.

Lees het artikel

Boost aan vitamines

Maak in een handomdraai een salade boordevol vitamines A, C, D en E. Succes!

Lees het artikel

Zwanger op reis met het vliegtuig

Bij een normale zwangerschap kun je, afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij, heel vaak nog vliegen tot 32 weken zwangerschap. We geven je graag wat tips.

Lees het artikel

Zwangerschap en de zon: wees voorzichtig

Tijdens je zwangerschap maakt je huid meer pigment aan, waardoor je kans maakt op een zwangerschapsmasker.

Lees het artikel

Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je zwangerschap? We geven je graag alvast enkele leuke ideetjes.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel
Contacteer ons