Zorghotel

Wat betekent dat precies?

Vanuit de overtuiging dat oud zijn geen ziekte is, heten onze woonzorgcentra geen "bejaardentehuis" of "rusthuis", maar zorghotel! Deze zorghotels bieden een antwoord aan senioren die naast een uitstekende zorgverlening ook kiezen voor een hoge woonkwaliteit en een brede welzijnsbeleving.

Solidariteit voor het Gezin introduceerde als eerste het begrip ‘zorghotel’ in de ouderenzorg. Niettegenstaande de bewoners in het zorghotel soms zwaar zorgbehoevend zijn, kunnen zij er het hotelgevoel ervaren dankzij een eigentijdse en ergonomische infrastructuur waarin het welzijn en het comfort van elke bewoner alle aandacht krijgt.

background

Je geniet er van een echte hotelaccommodatie gekoppeld aan uitstekende zorg met veel aandacht voor je persoonlijke fysieke en mentale gezondheid. Met hotelaccommodatie bedoelen wij: een comfortabele kamer met individuele, sanitaire voorzieningen, ergonomische meubels, internetverbinding, koelkast, kluisje, …

De inzet van een goed opgeleid multidisciplinair team, een maximaal activiteitenaanbod met inbegrip van hydrotherapie en het continu stimuleren van de zelfredzaamheid waarborgen een goede levenskwaliteit. Het zorghotel heeft effectief heel wat meer te bieden dan de alom gekende RVT’s, rusthuizen of woonzorgcentra.

Contacteer ons