background

Heb je hulp nodig bij het opvolgen van je medicatie of medische parameters?

Het is niet altijd makkelijk om zelf op een correcte en consequente manier medicatie te nemen of toe te dienen. Het opvolgen van medische parameters is ook geen gemakkelijke materie. Hierbij is het aan te raden dat een gekwalificeerde verpleegkundige je assisteert.

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende situaties die verpleegkundige hulp vereisen. Er wordt telkens vermeld hoe de thuisverpleegkundige van Solidariteit voor het Gezin je van dienst kan zijn.

Wens je thuisverpleging aan te vragen? Klik dan hier!

Klaarzetten en toedienen van medicatie

Het is van belang dat de voorgeschreven medicatie steeds correct en op vaste tijdstippen ingenomen wordt. Dit is niet altijd gemakkelijk indien er sprake is van meerdere soorten medicatie en verschillende innamemomenten. Jouw thuisverpleegkundige ondersteunt je bij het klaarmaken, klaarzetten en toedienen van medicatie. Dit kan aan de hand van een medicatiebox die wekelijks wordt klaargezet door je verpleegkundige. Ook kan hij/zij jou of je mantelzorger coachen in het leerproces om de medicatie zelfstandig te beheren en gebruiken.

Had je graag meer info over hoe de meest courante medicaties worden toegediend? Klik dan hier.

Nemen en opvolgen van parameters

Om diverse redenen kan er toezicht nodig zijn op je vitale parameters. De thuisverpleegkundige van Solidariteit voor het Gezin observeert, interpreteert en evalueert alle vitale parameters. Onder vitale parameters wordt verstaan de hartslag, de bloeddruk, temperatuur, het zuurstofgehalte in het bloed (saturatie), gewicht en de glycemie. Deze parameters worden zorgvuldig genoteerd in het verpleegkundig dossier en indien nodig besproken met de behandelende arts.

Heb je verpleging nodig voor iets wat je hieronder niet terugvindt?

Maak je geen zorgen! Neem zeker contact op met Solidariteit voor het Gezin en dan zoekt onze hoofdverpleegkundige samen met je hoe wij je het best van dienst kunnen zijn. 

Dringend zorg nodig? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 078 05 51 00

background

Thuisverpleging waarop je kunt vertrouwen!

Verpleging nodig? Het liefste in je vertrouwde omgeving? Onze bekwame thuisverpleegkundigen staan voor je klaar. Ze zijn goed opgeleid en gedreven en zorgen ervoor dat jij thuis kan blijven. De thuisverpleegkundigen van Solidariteit voor het Gezin zijn ingesteld op het waarborgen van jouw zelfstandigheid en respecteren je persoonlijke levenssfeer. Door continue opleiding bieden de verpleegkundigen jou de beste zorg en hebben zij oog voor bijkomende thuiszorgnoden.

Je gezondheid in deskundige handen, ongeacht bij welke mutualiteit je bent aangesloten!

 

1 Dit is een verplicht veld

Contacteer ons