background

Heb je hulp nodig bij inspuitingen?

Het geven van een inspuiting is een complexe en moeilijke handeling die competente handen vereist. Daarom is het belangrijk dat je de best mogelijke thuisverpleging geniet!

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten inspuitingen. Er wordt telkens vermeld hoe de thuisverpleegkundige van Solidariteit voor het Gezin je van dienst kan zijn.

Wens je thuisverpleging aan te vragen? Bel 078 05 51 00 of klik hier!

Inspuitingen

Intramusculair

Indien een snelle, volledige opname van een geneesmiddel gewenst is, kan uw (huis)arts een intramusculaire injectie voorschrijven. Dit betreft meestal een olieachtige vloeistof en wordt toegediend omdat geen andere toedieningswijze mogelijk is. De medicatie wordt rechtstreeks in het spierweefsel geïnjecteerd, vaak in de bilspier of in de bovenarm.

Jouw thuisverpleegkundige zal, eventueel aan de hand van een inspuitingsschema, de medicatie intramusculair toedienen en de werking ervan observeren.

Subcutaan

Een subcutane inspuiting gebeurt onderhuids, vaak in de buik, bovenbeen of bovenarm. Jouw thuisverpleegkundige zal, eventueel aan de hand van een inspuitingsschema, de medicatie subcutaan toedienen en de werking ervan observeren. Afhankelijk van de soort medicatie en de indicatie, kan de verpleegkundige jou of je mantelzorger ondersteunen in het leerproces om de medicatie zelfstandig in te spuiten.

Heb je verpleging nodig voor iets wat je hier niet terugvindt?

Maak je geen zorgen! Neem contact op met Solidariteit voor het Gezin en dan zoekt onze hoofdverpleegkundige samen met jou hoe wij je het beste van dienst kunnen zijn. 

Dringend zorg nodig? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 078 05 51 00

background

Thuisverpleging waarop je kunt vertrouwen!

Verpleging nodig? Het liefste in je vertrouwde omgeving? Onze bekwame thuisverpleegkundigen staan voor je klaar. Ze zijn goed opgeleid en gedreven en zorgen ervoor dat jij thuis kan blijven. De thuisverpleegkundigen van Solidariteit voor het Gezin zijn ingesteld op het waarborgen van jouw zelfstandigheid en respecteren je persoonlijke levenssfeer. Door continue opleiding bieden de verpleegkundigen jou de beste zorg en hebben zij oog voor bijkomende thuiszorgnoden.

Je gezondheid in deskundige handen, ongeacht bij welke mutualiteit je bent aangesloten!

 

Thuisverpleging aanvragen

1 Dit is een verplicht veld

1

Doe je liever telefonisch je aanvraag bij één van onze medewerkers?

Begrijpen wij helemaal! Laat hier je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en dan bellen wij jou zo snel mogelijk op.

Contacteer ons