background

Heeft je hulp of advies nodig over zorg in de laatste fase van het leven?

In de laatste fase van hun leven verblijven veel patiënten graag in hun eigen vertrouwde thuisomgeving. Palliatieve zorg aan huis is mogelijk maar vaak zijn de dienstverlenings- en medische mogelijkheden zo uitgebreid dat het moeilijk is om een keuze te maken. Jouw thuisverpleegkundige adviseert jou en je mantelzorger(s) in overleg met de arts en verwijst door naar aangepaste zorg.

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende palliatieve zorgsituaties die verpleegkundige hulp vereisen. Er wordt telkens vermeld hoe de thuisverpleegkundige van Solidariteit voor het Gezin je van dienst kan zijn.

Wens je thuisverpleging aan te vragen? Klik dan hier.Hygiënische Zorg

In palliatieve situaties is het vaak niet makkelijk om voor de dagelijkse was en plas te zorgen. Doordat beweging bemoeilijkt of onmogelijk is, lukt het niet om deze taken tot een goed eind te brengen. Een thuisverpleegkundige kan hierbij helpen! Vind hier meer info.

Pijnbestrijding

Pijn is een complex gegeven en kent vele aspecten, zeker in een palliatieve situatie. Jouw thuisverpleegkundige heeft aandacht voor die pijn en zal deze trachten te voorkomen, behandelen en evalueren in samenspraak met je arts. De thuisverpleegkundige helpt je met:

 • Klaarmaken van de medicatie voor toediening
 • Toedienen van medicatie
  • Via de mond
  • Zetpil inbrengen
  • Neusspray
  • Inspuitingen
  • Aanbrengen en verwijderen van medicatiepleisters
 • Instellen, vullen, toezicht op en de werking van een spuitaandrijver
 • Het aanbrengen en verwisselen van infuus(leidingen) en verbanden
 • Observatie van de pijn

Medicatie toedienen

Het is niet altijd makkelijk om zelf correct medicatie te nemen of toe te dienen. In die situaties is het aan te raden dat een gekwalificeerde verpleegkundige je assisteert. Je vind hier meer informatie.

Parenterale voeding (TPN)

Indien je niet voldoende voedingstoffen kan opnemen via de normale weg of er is sprake van een verminderde spijsvertering, dan kan er gekozen worden om over te schakelen op een andere manier van voeden. Rechtstreek voeding toedienen via de bloedbaan (kortweg TPN) is een mogelijkheid. Onze verpleegkundigen helpen je enerzijds bij een correcte aanbreng alsook bij de ondersteuning en advisering van je algemene voedingstoestand.

background

Emotionele ondersteuning van jou en je familie

In een palliatieve situatie verkeren, brengt vaak levens(einde)vragen naar voor. Jouw thuisverpleegkundige biedt een luisterend oor en emotionele ondersteuning voor jou en je familie. Verder beschikt Solidariteit voor het Gezin over palliatieve referentieverpleegkundigen die je extra advies verlenen en begeleiden in overleg met de arts.Heb je verpleging nodig voor iets wat je hieronder niet terugvindt?

Neem zeker contact op met Solidariteit voor het Gezin en dan zoekt onze hoofdverpleegkundige samen met jou hoe wij je het beste van dienst kunnen zijn in deze moeilijke periode. 

Contacteer Johan en zijn team.

Ze staan helemaal voor je klaar

Bel ons

078 05 51 00

Dien meteen je aanvraag in

Aanvraag indienen

Dringend zorg nodig?

Wij zijn 24/7 bereikbaar op 078 05 51 00
background

Thuisverpleging waarop je kunt vertrouwen!

Verpleging nodig? Het liefste in je vertrouwde omgeving? Onze bekwame thuisverpleegkundigen staan voor je klaar. Ze zijn goed opgeleid en gedreven en zorgen ervoor dat jij thuis kan blijven. De thuisverpleegkundigen van Solidariteit voor het Gezin zijn ingesteld op het waarborgen van jouw zelfstandigheid en respecteren je persoonlijke levenssfeer. Door continue opleiding bieden de verpleegkundigen jou de beste zorg en hebben zij oog voor bijkomende thuiszorgnoden.

Je gezondheid in deskundige handen, ongeacht bij welke mutualiteit je bent aangesloten!

 

Thuisverpleging aanvragen

1 Dit is een verplicht veld

Contacteer ons