Postnatale zorg en kraamzorg in jouw buurt

Kraamhulp regelen na je bevalling

Dien meteen je aanvraag in

De eerste weken na de bevalling kunnen behoorlijk zwaar zijn. Met onze professionele ondersteuning sta je er gelukkig niet alleen voor. Heb je na je verblijf in het ziekenhuis graag nog wat extra zorg? Dan kan je postnatale zorg inschakelen. Een vroedvrouw zet de verzorging die je in het ziekenhuis kreeg samen met je verder.

Zoek je iemand om je tijdens de kraamperiode bij te staan met de verzorging en de voeding van je baby? Dan kan je via kraamhulp een beroep doen op een kraamverzorgende. Een kraamverzorgende is een krak in het verzorgen van de allerkleinsten, daarnaast neemt ze graag ook licht huiselijke taken van je over. Vroedvrouw en kraamverzorgde kunnen ook samenwerken. Zo ben je altijd gerust met de beste zorg.

Postnatale zorg: medische kraamhulp bij jou thuis

Verbleef je maar kort in het ziekenhuis? Dan hebben jij en je baby nog medische verzorging nodig. Een vroedvrouw zorgt ervoor dat jullie die krijgen. Ze volgt ook de lengte, gewicht en hoofdomtrek van de baby op, voert de belangrijke hielprik uit en geeft advies bij de voeding van je baby.

De vroedvrouw kan je ook psychosociaal ondersteunen. Als je dat wenst overlegt zij met je gynaecoloog, kinderarts, huisarts en Kind & Gezin.

Kraamhulp: tijd om bij te komen

De periode na de bevalling kan ook overweldigend zijn. De verzorging van je baby vraagt heel wat van je tijd.
Wat met het huishouden en je andere kinderen die ook aandacht en zorg nodig hebben?

Een kraamverzorgende schakel je in om je te helpen bij de verzorging en voeding van je baby. Zij voert ook lichte, huishoudelijke taken uit.
Dat geeft jou de tijd en ruimte om aan de nieuwe gezinssituatie te wennen.

Hoe lang kan ik rekenen op postnatale zorg en kraamzorg?

Tot één jaar na de bevalling kan een vroedvrouw je begeleiden tijdens maximaal 7 consultaties. Kraamzorg kan tot 12 weken na thuiskomst.
Bij meerlingen wordt de kraamperiode uitgebreid naar 20 weken na je thuiskomst.

 

Wanneer moet ik kraamhulp of postnatale zorg regelen?

Dat doe je best enkele maanden vóór de bevalling. Je kan zelf een aanvraag indienen, maar dat kan ook via het ziekenhuis, je huisarts, een familielid of het ziekenfonds.

 

Dringend zorg nodig? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 078 05 51 00

background

Hoeveel kost jullie kraamzorg en postnatale zorg?

De bijdrage per uur voor kraamzorg wordt bepaald op basis van het gezamenlijk gezinsinkomen en bedraagt normaal maximaal € 8,50 per uur. Neem contact op met je ziekenfonds om na te gaan of je recht hebt op een tegemoetkoming. De kost voor postnatale medische nazorg wordt volledig terugbetaald door de mutualiteit.

In welke regio kan ik kraamhulp aanvragen?

 Overal in Vlaanderen en Brussel staan onze kraamverzorgenden voor je klaar.

background

Daarom schakel je onze postnatale zorg en kraamzorg in

 • helemaal gerust
  ervaren vroedvrouwen en kraamverzorgenden
 • in jouw regio
  beschikbaar in alle provincies
 • betaalbaar
  je mutualiteit draagt bij
 • op maat
  zorg afgestemd op wat je nodig hebt
 • De meerwaarde van kraamzorg aan huis

  Michaël en Elien zijn de trotse ouders van Felix

  Michaël en Elien zijn de trotse ouders van Felix, een gezonde jongen die nu 14 weken oud is. Dat je leven ingrijpend verandert met de komst van een kindje is geen geheim. Elien en Michaël lieten zich ondersteunen door een vroedvrouw en kraamverzorgende. Ik sprak met hen af om te horen hoe ze dit beleefden.

  Lees meer
 • Postnatale begeleiding! Nodig of niet?

  Een getuigenis van moeder Smaragdi

  In Oostakker spraken we af met Smaragdi- mama van Eloise- , vroedvrouw Annelies en kraamverzorgende Eva. Aan de deur werden we hartelijk ontvangen door Eva. Al snel kwam Smaragdi met Eloise op de arm om de hoek piepen. We installeerden ons in de knusse living voor een toffe babbel.

  Lees meer
 • Verkorte ligdagen in het ziekenhuis

  Mama Olivia getuigt

  In het ziekenhuis word je omringd door deskundige medewerkers en vroedvrouwen. Ze geven je kindje een eerste badje en leren je hoe het moet. Je voelt je veilig. Maar wat veel mensen niet weten is dat je ook thuis op professionele hulp kan rekenen. Het kraamteam, bestaande uit vroedvrouwen en verzorgenden van Solidariteit voor het Gezin, staat klaar om je op allerlei vlakken bij te staan.

Postnatale begeleiding en kraamzorg

1 Dit is een verplicht veld

Contacteer ons