Expertisecentrum kraamzorg Amerijtje: Wat doen wij allemaal?

Het Expertisecentrum Kraamzorg is een informatiepunt waar men terecht kan voor informatie en advies vanaf de zwangerschapswens tot in de kraamperiode.

Je kan bij ons terecht als je vragen hebt over of informatie zoekt over zwangerschap, geboorte of kraamperiode Ben je zwanger of pas bevallen? Dan kan u via mail en/of telefoon bij ons terecht met al uw vragen. Een vroedvrouw beantwoordt graag al uw inhoudelijke en/of praktische vragen, of ze verwijst u door naar een andere geschikte hulpverlener.

We beschikken over een uitgebreide databank van hulpverleners en organisaties. Een overzicht van alle hulp en ondersteuning waar u beroep op kan doen tijdens en na de zwangerschap vindt u hier.

Daarnaast organiseren we activiteiten voor (aanstaande) ouders: prenatale cursus, workshops,... Alles om u beter voor te bereiden op de komst van uw baby! Regelmatig staan er ook vormingen en bijscholingen voor professionelen op het programma. Tevens bieden we advies en overleg aan, en kunnen professionelen hier terecht met hun vragen. Wil je een overzicht van interessante vormingen, kijk dan even in onze agenda.

Voor zowel zwangeren als professionelen hebben we een nieuwsbrief. Geef via onze contactpagina aan dat je de nieuwsbrief voor zwangeren of voor professionelen wilt ontvangen en we voegen je toe aan het mailbestand.

Onder andere met Kind en Gezin, de provincie Limburg, Kraamzorg,... werden er al projecten uitgewerkt. Momenteel loopt het project Buddy bij de wieg waarbij jonge, kwetsbare gezinnen bijgestaan worden door een student vroedvrouw tijdens de zwangerschap, bevalling en erna. Dit project is een samenwerking met Hogeschool PXL, en komt tot stand via middelen van Hart voor Limburg.

background

Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg

In elke provincie is er sinds 2003 een Expertisecentrum Kraamzorg. Zij staan in voor het verstrekken van informatie en documentatie rond zwangerschap, bevalling en kraamperiode, kraamzorg.

Ze maken hierbij gebruik van de sinds de jaren '80 opgebouwde ervaring in de kraamzorg aan huis. De Expertisecentra Kraamzorg richten zich tot het brede publiek, aanstaande ouders, pas bevallen moeders, hun omgeving (partner, mantelzorger, vrijwilliger,…), professionelen en de betrokken overheden.

We hebben een nauwe samenwerking met al deze Expertisecentra Kraamzorg, en werken regelmatig samen vormingen of andere ideeën uit. Ben je niet van Limburg, dan vind je de contactadressen van de andere Vlaamse Expertisecentra op onze gezamelijke website www.expertisecentrakraamzorg.be.

Contacteer ons