Zorg voor jonge gezinnen in Vlaanderen en Brussel

Met meer dan 5.600 medewerkers, 900 babysitters, zo'n 90 onthaalouders en 1.500 vrijwilligers bieden we jou in je buurt zorg waarop je kunt vertrouwen. Gepland of in geval van nood: wij staan klaar! En dat al sinds 1977.

Klik op de zorg die je zoekt in Vlaanderen

 • Pijnverlichting

  De geboorte van jullie lang verwacht wondertje komt dichterbij. In het artikel omtrent pijnverlichting zetten we alle manieren om de pijn enigszins te verlichten even op een rijtje.

  Lees meer
 • Een buddy bij de wieg

  ondersteuning voor kwetsbare gezinnen

  De stijgende cijfers van kinderarmoede zijn verontrustend, en houden ook in dat er steeds meer kwetsbare zwangeren zijn in Limburg. Daarom leek het ons vanzelfsprekend om mee ondersteuning te bieden aan het project ‘Buddy bij de wieg’.

  Lees meer
 • Verkorte ligdagen in het ziekenhuis

  Mama Olivia getuigt

  In het ziekenhuis word je omringd door deskundige medewerkers en vroedvrouwen. Ze geven je kindje een eerste badje en leren je hoe het moet. Je voelt je veilig. Maar wat veel mensen niet weten is dat je ook thuis op professionele hulp kan rekenen. Het kraamteam, bestaande uit vroedvrouwen en verzorgenden van Solidariteit voor het Gezin, staat klaar om je op allerlei vlakken bij te staan.

 • Waar en hoe bevallen?

   

  Meer dan 99% van de bevallingen in Vlaanderen vinden plaats in een ziekenhuisomgeving. Maar er zijn ook andere mogelijkheden.

   

  Lees meer
Contacteer ons