Zwangerschap en de zon: wees voorzichtig

Het zwangerschapsmasker

Zwanger zijn. De hormonen gieren door je lichaam en zorgen voor heel wat veranderingen. Zo ook voor onze huid. Een zwangerschapsmasker bestaat uit geel bruine vlekken in het gelaat en de hals door een combinatie aan factoren: hormonen, zon, familiale gevoeligheid. Sommige vrouwen hebben er ook helemaal geen last van. Toch wordt aangeraden om felle zon te vermijden, je goed in te smeren met zonnecrème met een hoge beschermingsfactor en je gezicht te ‘verstoppen’ onder een grote hoed.

Bij de meeste vrouwen verdwijnt de huidverkleuring binnen het jaar na de bevalling. Bij een volgende zwangerschap komt dit vaak terug en is heel vaak ook iets donkerder. Is de verkleuring hardnekkig, contacteer dan je huisarts of dermatoloog.

Andere artikels van deze auteur

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je zwangerschap? We geven je graag alvast enkele leuke ideetjes.

Lees het artikel
Contacteer ons