… je als pas bevallen zelfstandige moeder in hoofdberoep recht hebt 105 gratis dienstencheques. En hé, het is oké om hulp te aanvaarden. Je kindje heeft geen supermama nodig. Nee hij heeft vooral zijn mama nodig?

… zwemmen en yoga fijne manieren zijn om tijdens je zwangerschap fit te blijven. Zwangerschapszwemmen of –yoga zorgen ervoor dat je spieren soepel blijven?

… je vanaf je 6e zwangerschapsmaand 1e klas mag reizen bij de NMBS?

… je baby al kan horen vanaf de 24e week?

… konijnen, varkens, walvissen, honden en mensen iets gemeen hebben. We zijn allemaal even groot bij het begin van de zwangerschap?

Andere artikels van deze auteur

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je zwangerschap? We geven je graag alvast enkele leuke ideetjes.

Lees het artikel
Contacteer ons