Vermijd deze 7 schoonmaakfouten!

Zodus. Je bent eindelijk begonnen aan die grote schoonmaak - en je kan alvast niet wachten om al jouw harde werk tevreden te bewonderen.

Maareuh… zorg je er wel voor dat je op de juiste manier poetst? Er zijn namelijk best wat veel voorkomende schoonmaakfouten, die je huisje alleen maar vuiler zullen maken.

Gelukkig ben jij op deze blog terecht gekomen: wij vertellen je met veel plezier waar jij zoal op moet letten!

  

 

 

#1 Verzorg je stofzuiger

Grote fan van stofzuigen - of maakt jouw pluizige prins(es) daar eigenhandig een dagelijkse verplichting van? Dan is het belangrijk dat je goed zorg draagt voor dit apparaat: je gebruikt het tenslotte regelmatig genoeg!

Wanneer je regelmatig stofzuigt, maar je de stofzuiger zelf niet goed poetst, dan wordt het opgezogen vuil gewoon terug de ruimte in geblazen. En da’s zonde van al dat harde werk, niet waar? Maak daarom niet alleen regelmatig de zak of het reservoir schoon, maar neem ook regelmatig de filter onder handen!

 

#2 Gebruik je poetsmiddel op de juiste manier

Een fout die heel wat mensen maken, is het rechtstreeks sprayen van schoonmaakmiddel op de vuile oppervlakken. Vervolgens ga je er met je zeemvel overheen - en tadaa: schoon! Of… toch niet helemaal.

Wanneer je je poetsmiddel meteen op je oppervlakken sproeit, zorgt dit in heel wat gevallen voor een oppervlak dat nat en en plakkerig blijft. Wat op zijn beurt dan weer extra stof en vuil aantrekt - en vaker wel dan niet vervelende vlekken achterlaat. Denk er daarom altijd aan om het poetsmiddel op je zeemvel aan te brengen én om het geheel nadien af te drogen met een stofvrij doekje. 

 

#3 Je bed netjes opmaken

Je lieve mama (of papa) heeft het je waarschijnlijk al van kinds af aan geleerd: elke ochtend maak je je bed netjes op na het opstaan. Wel… wij hebben vanaf nu hét perfecte excuus voor jou om dit niet te doen - of er op z’n minst even mee te wachten.

Wanneer je je bed opmaakt, je weet wel: dubbel plooit op het voeteinde, sluit je heel wat bacteriën van de afgelopen nacht in, waardoor ze zich zich sneller zullen vermenigvuldigen. Kies er daarom liever voor om je dekbed volledig opengevouwen te laten liggen! 

 

#4 Poets je ook je poetsmiddelen

Wanneer je zelf in de douche gaat, droog je jezelf niet af met een vuile handdoek, toch? Wel, hetzelfde geldt voor jouw huisje.

Zorg er eerst voor dat je poetsmiddelen, zoals sponsjes en dweilen, eerst gereinigd zijn vooraleer je ermee aan de slag gaat. Doe je dit niet, dan verspreid je het vuil van de vorige poetsbeurt gewoon opnieuw door je woning… en dat wil je niet! 

 

#5 Ramen poetsen doe je wanneer het bewolkt is

Ah… het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de vitamine D doet zijn werk: hoog tijd om die extra energie om te zetten in iets nuttig. Zoals je ramen poetsen, bijvoorbeeld? Heel wat mensen poetsen hun ramen wanneer het zonnig is, maar eigenlijk is dit niet zo’n goed idee.

Want net omdat dat zonlicht zo vrolijk op je ramen schijnt, zal je water (mét zeepsop) verdampen vooraleer je het volledige raam onder handen kan nemen. En dat leidt tot een ‘gepoetst’ raam vol plakkerige vegen en strepen. Kies daarom altijd voor een koele, maar droge, dag om jouw ramen te poetsen!

 

#6 Een ‘S’ zorgt  voor een mooier resultaat

Druk bezig met oppervlakken zoals een tafel, kast, aanrecht, … schoon te maken? Dan is de kans groot dat je van links naar rechts werkt. Een logische tendens: we doen dit waarschijnlijk allemaal!

Maar, jammer genoeg, kan deze beweging ervoor zorgen dat je het vuil simpelweg verplaatst naar de andere kant - in plaats van het volledig weg te halen. En da’s ook zonde van de moeite, nietwaar? 

 

Probeer daarom altijd in een S-vorm én naar jezelf toe te poetsen. Zo zal jouw oppervlak een heel stuk properder zijn! 

 

#7 Dweilen doe je met koud water 

Je kent het wel: je wil starten aan die grote schoonmaak en bereidt al vast een heet sopje met goed wat schoonmaakmiddel voor: klaar om aan het dweilen te slaan! Maareuh… wist jij dat je eigenlijk geen warm water mag gebruiken?

Echt waar: dit verdampt namelijk sneller, waardoor er sneller zeepresten durven overblijven… wat lelijke strepen en een plakkerige vloer als gevolg heeft. Iew. Kies dus liever voor koud water om van een glanzend schone vloer te kunnen genieten!

 

Of… laat het poetsen aan iemand anders over, natuurlijk!

En daarvoor zit jij goed bij ons: wij hebben trouwens een fantastisch team poetshulpen beschikbaar. Zij helpen jou met veel liefde en plezier om dat huisje kraaknet te krijgen - en te houden. Benieuwd hoe jij je eigen poetshulp kan leren kennen? Contacteer ons! 

 

Poetshulp nodig?

Andere artikels van deze auteur

Poets wederom poets: hoe reinig je de microgolf zonder kuisproducten?

Je keuken proper houden is superbelangrijk voor de hygiëne! Maar soms gebruik je liever geen kuisproducten of chemicaliën omdat ze slecht zijn voor je huid of omdat je niet het risico wil nemen je kleren te beschadigen. Geen nood, er zijn allerlei trucjes waarmee je de nood naar chemicaliën kan omzeilen door gewoon natuurlijke producten te gebruiken.

Lees het artikel

Poets wederom poets: je hoofdkussen wassen?

Wist je dat een hoofdkussen per nacht tot wel een kwart liter zweet opvangt?! Het is zeker niet abnormaal dat we zweten, een gezonde mens transpireert - ook tijdens zijn slaap. Maar het is wel onhygiënisch om de dingen die dat zweet opvangen ongewassen te laten. Je steekt je gebruikte sportkleren toch ook niet meteen terug in je kleerkast? Lees hier hoe je een hoofdkussen wast!

Lees het artikel

Poets wederom poets: hoe spinnen buitenhouden?

O help, het is weer die tijd van het jaar: spinnentijd! Zit je even rustig in zetel, zie je daar doodleuk een spin op zijn gemakje de living doorkruisen. Hoe hou je die beestjes buiten.

Lees het artikel
Contacteer ons