Poets wederom poets: Opruimen? Dat doe je vanaf nu op minder dan 15 minuten!

Uh-oh. Jouw gasten staan zo meteen voor de deur - en je merkt plots op dat je huis er nogal rommelig bij ligt. Vervelend! Maar… gelukkig geen reden tot paniek! Wij vertellen je tenslotte met veel plezier over die befaamde 15-minute-clean-up. Is het grondig? Niet echt. Maar het zorgt er wel voor dat je huisje er in geen tijd netjes en opgeruimd uit ziet - nét op tijd voor de aankomst van je gasten. Hier gaan we!

 

#1 Focus je op de ruimtes waar je gasten komen

Oké. Eerst en vooral… prioritiseer! Denk na over de ruimtes waar je gasten komen - en richt je aandacht enkel hierop. Je hebt maar vijftien minuten, die slaapkamer kan dus wel even wachten. Leg je focus op de keuken, de toilet/badkamer en de leefkamer. Da’s al werk genoeg, zegt!

 

#2 Elimineer haar van huisdieren

Helemaal verliefd op jouw knappe pluizenbal? Begrijpen we. Huisdieren zorgen tenslotte voor heel wat extra warmte en gezelligheid in huis. Het enige nadeel? Ah, al die haren overal, natuurlijk. Ga daarom snel met een plakrol over alle zetels en stoelen, om te vermijden dat jouw gasten met harige kleren naar huis gaan. Geen plakrol bij de hand? Dan werkt een rubberen handschoen (bijna) even goed! 

 

#3 Geef extra aandacht aan je toilet

Hierboven zeiden we al om je te focussen op je toilet. Héél erg belangrijk, sla dit taakje dus zeker niet over! Niemand houdt van een vuile wc of badkamer, toch? Ga er daarom snel even doorheen met wat poetsmiddel en een toiletborstel, poets snel de spiegel en lavabo en ga met een vochtig doekje over de wc-bril heen. Minimum moeite voor maximaal resultaat!

 

#4 Speel een beetje vals met vuile afwas

Misschien heb je de hele dag staan kokkerellen - in functie van al die gasten, natuurlijk! Maar nu merk je plots op dat heel je keuken volstaat met vuile vaat… en je hebt geen tijd meer om alles af te wassen. Lap. Paniek… of niet? Wel, niet als het aan ons ligt! Jij kan die vaat tenslotte gewoon stiekem stockeren in de oven. Geen kat die het ziet - en je keuken is (nu, ja, lijkt) spic en span. Euhm. Gewoon geen ovenschotel maken, oké? 

 

#5 Zet de ramen open 

Vergeet niet om tijdens het opruimen even alle ramen open te zetten! Flink wat frisse lucht in huis zorgt immers voor een zuiver en proper gevoel bij het binnenkomen. Zo krijgen jouw gasten meteen een fris gevoel bij het binnenwandelen van je huisje. 

 

#6 Ga er snel met de stofzuiger door

Eenvoudig, snel, maar met érg veel resultaat. Wanneer je snel even met de stofzuiger door de ruimte gaat, zal je merken dat het geheel in een oogopslag een stuk frisser oogt én voelt. Bovendien elimineer je zo verloren kruimeltjes, vervelende stofjes en die laatste eventuele dierenharen. 

 

#7 Kuis tafelbladen snel af

Niets vervelender dan je gasten moeten laten aperitieven op een rommelige salontafel - of ze aan te laten schuiven aan een vieze eettafel. Ga daarom met een vochtig doekje over je tafelbladen om snel komaf te maken met eventuele restjes en stofjes. Smakelijk!

Toch geen zin in? Schakel onze huishoudhulp in!

Want ja… die last-minute poetsstress, die kan je natuurlijk eenvoudig vermijden door de hulp van één van onze enthousiaste poetshulpen in te schakelen. Beter voorkomen, dan genezen, noemen ze dat. Tot snel?

Huishoudhulp nodig?

Andere artikels van deze auteur

Poets wederom poets: hoe reinig je de microgolf zonder kuisproducten?

Je keuken proper houden is superbelangrijk voor de hygiëne! Maar soms gebruik je liever geen kuisproducten of chemicaliën omdat ze slecht zijn voor je huid of omdat je niet het risico wil nemen je kleren te beschadigen. Geen nood, er zijn allerlei trucjes waarmee je de nood naar chemicaliën kan omzeilen door gewoon natuurlijke producten te gebruiken.

Lees het artikel

Poets wederom poets: je hoofdkussen wassen?

Wist je dat een hoofdkussen per nacht tot wel een kwart liter zweet opvangt?! Het is zeker niet abnormaal dat we zweten, een gezonde mens transpireert - ook tijdens zijn slaap. Maar het is wel onhygiënisch om de dingen die dat zweet opvangen ongewassen te laten. Je steekt je gebruikte sportkleren toch ook niet meteen terug in je kleerkast? Lees hier hoe je een hoofdkussen wast!

Lees het artikel

Poets wederom poets: hoe spinnen buitenhouden?

O help, het is weer die tijd van het jaar: spinnentijd! Zit je even rustig in zetel, zie je daar doodleuk een spin op zijn gemakje de living doorkruisen. Hoe hou je die beestjes buiten.

Lees het artikel
Contacteer ons