Poets wederom poets: je hoofdkussen wassen?

Wist je dat een hoofdkussen per nacht tot wel een kwart liter zweet opvangt?!

Het is zeker niet abnormaal dat we zweten, een gezonde mens transpireert - ook tijdens zijn slaap. Maar het is wel onhygiënisch om de dingen die dat zweet opvangen ongewassen te laten. Je steekt je gebruikte sportkleren toch ook niet meteen terug in je kleerkast? 

Als je er dus niets aan doet, kan dat onhygiënische situaties opleveren en bovendien slecht zijn voor je gezondheid en voor de nachtrust van jezelf en (eventuele) bedpartner. Was je kussen daarom zeker minstens 2 maal per jaar! Steek het gewoon in je wasmachine met wat andere was en klaar is kussen.

Wil je ook dat je kussen zo zacht is als voorheen? Steek dan samen met jouw kussen wat tennisballen in de droogkast, laat het een cyclus draaien en je hebt gegarandeerd terug een vederzachte nachtrust. Slaapwel!

Huishoudhulp nodig?

Andere artikels van deze auteur

Herinneringen

Werken in de zorg betekent vriendschappen opbouwen met je klanten. Maar bij ouderenzorg komt dan vaak het moment waarop je afscheid moet nemen en zoiets valt zwaar. Het enige wat dan overblijft zijn herinneringen: soms een toeverlaat, soms een kwelling.

Lees het artikel

De lange weg naar… huishoudhulp!

Rusteloos? Niet tevreden met je carrière? Carine Denoo kan daar van meespreken! Van opleiding verzorgende en achtereenvolgens textielverkoper, ambulancier en nu poetshulp bij Solidariteit voor het Gezin. Van een boeiend leven gesproken...

Lees het artikel

“jij bent aan het liegen!” Weer een drukke ochtend met kibbelde kindjes...

Het werk van een huishoudhulp is nooit gedaan! Een gezin dat rekent op je om alles in goede banen te leiden, is een zware verantwoordelijkheid. Maar mensen als Carine Denoo, al 10 jaar in dienst bij Solidariteit voor het Gezin, doen dat met een lach om de mond. Want wie werkt met plezier, werkt geen dag in het leven!

Deze week schrijft ze over de kuren van haar jongste klantjes!

Lees het artikel
Contacteer ons