Poets wederom poets: houten snijplank reinigen

Houten snijplanken zijn helemaal in! En niet zonder reden. Het materiaal is veel duurzamer dan zijn plastieken tegenhanger en het ziet er ook veel mooier uit.

Maar zonder goed onderhoud zal je plank uiteindelijk een vies zooitje worden die niet meer in de keuken thuishoort. En je kan hem natuurlijk niet gewoon in de wasmachine steken, want dan gaat hij gegarandeerd kapot. Toch is het perfect mogelijk om een houten snijplank vele jaren in dienst te houden! Dus: hoe hou je zo'n plank proper en hygiënisch? 

Ontdek het op de nieuwste aflevering van Poets wederom poets!

Wist je dat een poetshulp van Solidariteit voor het Gezin dit ook kan doen voor jou?

Poetshulp - Meer info

Andere artikels van deze auteur

Poets wederom poets: hoe reinig je de microgolf zonder kuisproducten?

Je keuken proper houden is superbelangrijk voor de hygiëne! Maar soms gebruik je liever geen kuisproducten of chemicaliën omdat ze slecht zijn voor je huid of omdat je niet het risico wil nemen je kleren te beschadigen. Geen nood, er zijn allerlei trucjes waarmee je de nood naar chemicaliën kan omzeilen door gewoon natuurlijke producten te gebruiken.

Lees het artikel

Poets wederom poets: je hoofdkussen wassen?

Wist je dat een hoofdkussen per nacht tot wel een kwart liter zweet opvangt?! Het is zeker niet abnormaal dat we zweten, een gezonde mens transpireert - ook tijdens zijn slaap. Maar het is wel onhygiënisch om de dingen die dat zweet opvangen ongewassen te laten. Je steekt je gebruikte sportkleren toch ook niet meteen terug in je kleerkast? Lees hier hoe je een hoofdkussen wast!

Lees het artikel

Poets wederom poets: hoe spinnen buitenhouden?

O help, het is weer die tijd van het jaar: spinnentijd! Zit je even rustig in zetel, zie je daar doodleuk een spin op zijn gemakje de living doorkruisen. Hoe hou je die beestjes buiten.

Lees het artikel
Contacteer ons