Poets wederom poets: de budgetvriendelijke en gezonde allesreiniger

Ben jij op zoek naar dé gouden tip om jouw woning weer helemaal spic en span te krijgen? Goed! Want daarmee kunnen wij je helpen. Vergeet dure schoonmaakmiddelen - vanaf nu kies jij voor het ontvettende en antibacteriële azijn! Dit milieuvriendelijke product zorgt voor een glimmend en sprankelend huis, is overal verkrijgbaar én is vriendelijk voor de portemonnee. Benieuwd wat je er allemaal mee kan doen? Wij geven je alvast vijf handige schoonmaaktips mee…

#1 Verwijder vlekken uit je tapijt

Zo’n tapijt in huis, da’s altijd gezellig. Maareuh… heb jij ook zo snel vlekken? Da’s vervelend. Gelukkig hebben wij hier dé oplossing voor! Azijn is tenslotte een wondermiddel om jouw tapijt weer helemaal vlekvrij te krijgen. Het enige wat jij moet doen, is een spuitbus vullen met 50% azijn en 50% water. Spray het mengsel op de vlek, laat even rusten, sprenkel er vervolgens wat baksoda overheen - en schrob duchtig. Vervolgens even uitspoelen en de baksoda op stofzuigen. Tadaa: een tapijt dat er weer zo goed als nieuw uitziet.

#2 Poets je douchekop

Herinner jij je de laatste keer nog dat je je douchekop een poetsbeurt gaf? Neen? Geen probleem: dit wordt regelmatig vergeten. Toch raden we aan om dit op tijd en stond te doen, je zal het resultaat meteen kunnen bewonderen! Het enige wat jij moet doen, is een ziplock zakje vullen met azijn. Dompel de douchekop onder in dit zakje en laat een nacht weken. De volgende ochtend hoef je er enkel nog met een zeemvel overheen te gaan. Zo: een glimmende douchekop!

#3 Neem je douche en bad onder handen

Ook je douche en/of bad moet je regelmatig onder handen nemen. Dat kan je natuurlijk doen met chemische schoonmaakmiddelen, maar je kan ook je eigen schoonmaakmiddel maken. Ecologisch én goedkoop; da’s handig! Verwarm 350 ml azijn en giet in een glazen (!) spuitbus. Voeg vervolgens 350 ml afwasmiddel toe. Goed door elkaar schudden en voilà: huisgemaakt schoonmaakmiddel waarmee je een hele tijd zal toekomen om je badkamer te doen sprankelen.

#4 Je koffie smaakte nooit beter

Heb je de laatste tijd nogal het idee dat je koffie flauwer of bitterder smaakt dan zou moeten? Dan kan het goed zijn dat jouw koffiezet aan een poetsbeurt toe is. Dit kan je natuurlijk doen met speciale tabletjes, maar je kan het ook met azijn proberen! Eenvoudig, snel én… beter voor de portemonnee (en da’s ook altijd handig, toch?). Het enige wat jij moet doen, is je reservoir vullen met water en er een stevige scheut (dat mag 100ml zijn) azijn bijgieten. Vervolgens laat je de koffiezet een volledige cyclus doorlopen, totdat je reservoir volledig leeg is. Herhaal vervolgens twee keer met zuiver water. Voila! Vanaf nu zal je koffie weer smaken zoals de bedoeling is. Handig!

#5 Neem je vaatwasser onder handen

Jouw vaatwasser maakt al jouw eetgerei proper. Logisch dus, dat je ook dit apparaat op tijd en stond een grondige poetsbeurt moet geven. Hoe je dat doet? Eenvoudig! Vul een koffietas met azijn en plaats op het bovenste rekje. Verspreid wat baksoda op de bodem van je vaatwas en laat vervolgens op de heetste cyclus draaien. Da’s al: vanaf nu heb jij een kraaknette vaatwasser.

Volg onze blog voor meer schoonmaaktips!

Helemaal wild van onze schoonmaaktips? Hou dan zeker onze blog in de gaten voor meer handige hacks om jouw thuisje kraaknet te houden. Enneuh… Heb je daar toch niet zoveel zin in? Geen probleem: roep dan gauw de hulp van onze poetshulpen in. Zij staan te trappelen om jou te ontmoeten. Tot snel?

Huishoudhulp nodig?

Andere artikels van deze auteur

Poets wederom poets: hoe reinig je de microgolf zonder kuisproducten?

Je keuken proper houden is superbelangrijk voor de hygiëne! Maar soms gebruik je liever geen kuisproducten of chemicaliën omdat ze slecht zijn voor je huid of omdat je niet het risico wil nemen je kleren te beschadigen. Geen nood, er zijn allerlei trucjes waarmee je de nood naar chemicaliën kan omzeilen door gewoon natuurlijke producten te gebruiken.

Lees het artikel

Poets wederom poets: je hoofdkussen wassen?

Wist je dat een hoofdkussen per nacht tot wel een kwart liter zweet opvangt?! Het is zeker niet abnormaal dat we zweten, een gezonde mens transpireert - ook tijdens zijn slaap. Maar het is wel onhygiënisch om de dingen die dat zweet opvangen ongewassen te laten. Je steekt je gebruikte sportkleren toch ook niet meteen terug in je kleerkast? Lees hier hoe je een hoofdkussen wast!

Lees het artikel

Poets wederom poets: hoe spinnen buitenhouden?

O help, het is weer die tijd van het jaar: spinnentijd! Zit je even rustig in zetel, zie je daar doodleuk een spin op zijn gemakje de living doorkruisen. Hoe hou je die beestjes buiten.

Lees het artikel
Contacteer ons