Poets wederom poets: 6 life hacks om make-up vlekken te verwijderen!

Of je nu zweert bij lippenstift, eyeliner, mascara, foundation, iets anders of een combinatie van alle voorgaande, vroeg of laat is het zo ver… Er komt een moment waarop je make-up een lelijke vlek op je kleren zal achterlaten. Tijd om te panikeren? Allesbehalve. Tenminste… niet wanneer je op de hoogte bent van deze slimme life hacks!

 

#1 Make-up remover doekjes werken niet enkel op je gezicht

Die welbekende reinigingsdoekjes maken deel uit van onze dagelijkse routine, maar hebben daarnaast nog een extra functie: vlekken uit onze kleren krijgen. Deze truc wordt veel in de theaterwereld of modewereld gebruikt om make-up uit dure kleren of kostuums te krijgen. Het enige wat je moet doen, is snel een doekje grijpen en zachtjes deppen totdat de vlek weg is.

Opgelet: dit werkt enkel effectief op een ‘verse’ vlek die nog niet gedroogd is. Daarnaast werken deze doekjes bijna magisch op katoen, maar raden we niet aan om dit ook op delicate stoffen zoals zijde uit te testen. 

#2 Dissolvant to the rescue

Geen dissolvant in huis, want je lakt je nagels niet? Awel, vanaf nu is dat geen excuus meer. Haast je dus naar de winkel - en haal alvast jouw nieuwe favoriete poetsmiddel in huis! Dit product is ideaal om lippenstift te verwijderen. Simpelweg een watje in de alcohol deppen, even wrijven en voilà: helemaal proper! 

#3 Raar maar waar: scheercrème 

Supervreemd, hé? We weten het. Maar we hebben het uitgetest en het werkt écht! Het enige wat jij moet doen, is een beetje scheercrème aanbrengen op de vlek en tien minuten laten inwerken. Daarna met koud water afspoelen en… genieten van jouw vlekvrij kledingstuk! 

#4 Ook haarspray kan jouw reddende engel zijn

Ook haarspray (opgepast: enkel haarspray waar alcohol in zit) kan een fantastische oplossing zijn voor make-up vlekken, met name die van lippenstift. Breng de spray aan op de vlek en laat volledig drogen. Vervolgens even met een vochtig doekje overheen gaan en klaar: de alcohol in de haarspray zal de vlek volledig opgelost hebben. 

#5 IJsblokjes, iemand?

Vaak is ‘water!’ het eerste waaraan je denkt bij een vlek. En dat is niet geheel fout, zolang je er maar voor zorgt dat het ijskoud water is. Gewoon een ijsblokje nemen en stevig over de vlek heen wrijven. IJs en koud water doen een vlek verdwijnen, waar warm water eerder zal zorgen voor het uitspreiden van de vlek. Goed om weten, toch?  

#6 Een haardroger is ook een optie

Ben je een grote fan van poedertjes? Dan weet jij vast hoe frustrerend het kan zijn wanneer er poeder op je kleren terechtkomt - zeker wanneer het donker poeder is op een lichte trui. Wegvegen? Nope. Geen optie: dan smeer je het enkel uit, waardoor de vlek nog opvallender wordt. Gelukkig is hier een erg eenvoudige tip voor: gewoon even met de haardroger over je kleren heen gaan. Zo wordt het poeder simpelweg weggeblazen, zonder vlekken achter te laten. Zo gemakkelijk kan het zijn! 

Volg onze blog voor meer handige life hacks! 

Ben jij stapelgek op die slimme life hacks - en kan je niet wachten op het volgende lijstje? Hou dan zeker en vast onze blog in de gaten. Enneuh… vind je zelf de tijd toch niet echt om al die life hacks uit te testen? Dan kan je natuurlijk ook gewoon onze poetshulpen inschakelen om het voor jou te doen… Zij staan alvast te trappelen om jou te ontmoeten. Tot snel? 

Huishoudhulp nodig?

Andere artikels van deze auteur

Poets wederom poets: hoe reinig je de microgolf zonder kuisproducten?

Je keuken proper houden is superbelangrijk voor de hygiëne! Maar soms gebruik je liever geen kuisproducten of chemicaliën omdat ze slecht zijn voor je huid of omdat je niet het risico wil nemen je kleren te beschadigen. Geen nood, er zijn allerlei trucjes waarmee je de nood naar chemicaliën kan omzeilen door gewoon natuurlijke producten te gebruiken.

Lees het artikel

Poets wederom poets: je hoofdkussen wassen?

Wist je dat een hoofdkussen per nacht tot wel een kwart liter zweet opvangt?! Het is zeker niet abnormaal dat we zweten, een gezonde mens transpireert - ook tijdens zijn slaap. Maar het is wel onhygiënisch om de dingen die dat zweet opvangen ongewassen te laten. Je steekt je gebruikte sportkleren toch ook niet meteen terug in je kleerkast? Lees hier hoe je een hoofdkussen wast!

Lees het artikel

Poets wederom poets: hoe spinnen buitenhouden?

O help, het is weer die tijd van het jaar: spinnentijd! Zit je even rustig in zetel, zie je daar doodleuk een spin op zijn gemakje de living doorkruisen. Hoe hou je die beestjes buiten.

Lees het artikel
Contacteer ons