Een zestal jaar geleden leerden wij de vrijwilligersdienst van Solidariteit voor het Gezin kennen.

Juist voor de Nieuwjaarsperiode deed mijn schoonvader op 85 jarige leeftijd een trombose waardoor hij gedeeltelijk verlamd werd.

Na twee dagen hield hij het voor bekeken in het ziekenhuis. We hebben toen alles in het werk gesteld om hem verder thuis te laten verzorgen. Wij kregen weinig tijd om ons te organiseren. Daar we met 3 kinderen zijn, die elk een zelfstandige activiteit uitoefenen moesten wij ons laten bijstaan door buitenstaanders.

Onmiddellijk vonden wij een oplossing bij de dienst Solidariteit voor het Gezin. Het was een snelle en prettige samenwerking.

Ook na de dood van pépé zijn wij blijven verder werken met deze mensen, want ondertussen is mémé 92 jaar en is ze echt hulpbehoevend. De wil om thuis te blijven is enorm groot en zonder de tussenkomst van deze vrijwilligers zou dit onmogelijk zijn. Eerst werkten wij samen met mensen om de nachtwake te doen. Maar ondertussen is er zowel overdag als ‘s nachts thuiszorg nodig.

Voor ons is dit de ideale oplossing, de mensen zijn heel vriendelijk en flexibel en ondertussen is er ook een vertrouwensband gegroeid tussen mémé en de vrijwilligers. Het is voor ons belangrijk dat er iemand aanwezig is waarop we kunnen vertrouwen.

In samenwerking met de thuisverpleging, poetshulp en OCMW voor maaltijdbediening en een beetje goede wil van kinderen en kleinkinderen slagen wij erin om mémé de nodige zorg te geven in haar fel geliefde huisje.

Communicatie tussen de verschillende partijen is belangrijk, maar dankzij het “verzorgingsboek” kan elkeen zijn opmerking kwijt en verloopt de samenwerking goed.

Langs deze weg wil ik een pluim uitdelen aan alle vrijwilligers, alsook aan de administratieve medewerkers van Solidariteit voor het Gezin. Dag en nacht is er steeds iemand bereikbaar en bij onvoorziene omstandigheden zal er steeds verwittigd worden. Ik kan deze dienst aan iedereen aanbevelen en nogmaals dank aan de ganse organisatie.

De familie van Julia

Andere artikels van deze auteur

Terug aan het werk na je zwangerschapsverlof!

Een nieuwe mama zijn is sowieso niet gemakkelijk, maar na je zwangerschapsverlof moet je terug aan het werk! Een verademing of een vloek? Anne-Sophie Scholts, communicatieverantwoordelijke bij Solidariteit voor het Gezin, weet er alles van!

Lees het artikel

40 jaar Solidariteit voor het Gezin

Het jubileumfeest naar aanleiding van 40 jaar Solidariteit voor het Gezin zindert nog na. 340 enthousiastelingen, verdeeld over 16 koren, stonden op 28 april in de spotlights. Een kleine foto-impressie.

Lees het artikel

Kerstman en zijn elfjes verrassen Frederick Martens met elektrische fiets

Heel Leke stond gisteren even op zijn kop toen de kerstman en zijn muzikale elfjes een elektrische fiets feestelijk overhandigden aan Frederick Martens. Deze won hij als klant en gebruiker van elektronische dienstencheques van de poetsdienst van Solidariteit voor het Gezin.

Lees het artikel
Contacteer ons