Kerstman en zijn elfjes verrassen Frederick Martens met elektrische fiets

Heel Leke stond donderdag 21 december even op zijn kop toen de kerstman en zijn muzikale elfjes een elektrische fiets feestelijk overhandigden aan Frederick Martens. Deze won hij als klant en gebruiker van elektronische dienstencheques van de poetsdienst van Solidariteit voor het Gezin.

Via de wedstrijd die liep van 15 juli tot 30 november wilde Solidariteit voor het Gezin haar klanten stimuleren om van papieren dienstencheques over te schakelen naar de milieuvriendelijke elektronische variant. Wie dit deed, kon 1 van de 4 elektrische fietsen winnen. Frederick Martens uit Leke was 1 van de gelukkigen. Als kers op de taart kreeg hij de fiets uit handen van de kerstman en zijn kerstelfjes, de swingende band van ’t Schoon Vertier. De andere winnaars waren Myriam De Waegeneer uit Meldert, Zjef Goos uit Meerhout en Godelieve De Dier uit Erembodegem.

Gedurende de campagne schakelden maar liefst 500 klanten over naar elektronische dienstencheques. Ook nieuwe klanten kozen resoluut voor de digitale weg. Hiermee is het percentage klanten die elektronische dienstencheques gebruikt, gestegen van 50% naar 58%. "Een succes gezien ons ouder doelpubliek," aldus Nele Ottevaere, directeur huishoudelijke hulp met dienstencheques. "We zullen dan ook blijven inzetten op digitalisering en ecologie. In 2016 hebben we reeds 600 nieuwe bomen aangeplant. Een boom voor iedere klant die overschakelde."

"Dit jaar verlootten we 4 elektrische fietsen om zo onze klanten aan te moedigen om de stap te wagen. Ook in 2018 blijven we elektronische dienstencheques stimuleren want het biedt alleen maar voordelen zoals onder meer snellere verwerking, minder vervallen cheques, minder kans op diefstal of verlies en bovenal we doen er de natuur een plezier mee. De klant staat tijdens zijn omschakeling er niet alleen voor. Onze teams staan klaar om hen hierin te begeleiden, want voor oudere mensen is dit niet altijd even eenvoudig."

Andere artikels van deze auteur

Terug aan het werk na je zwangerschapsverlof!

Een nieuwe mama zijn is sowieso niet gemakkelijk, maar na je zwangerschapsverlof moet je terug aan het werk! Een verademing of een vloek? Anne-Sophie Scholts, communicatieverantwoordelijke bij Solidariteit voor het Gezin, weet er alles van!

Lees het artikel

Mantelzorger aan het woord

Op 23 juni is het dag van de mantelzorger. Wat zij doen voor hun dierbaar familielid is vaak onbetaalbaar. De familie van Julia vertelt graag hoe zij samen met Solidariteit voor het Gezin zorg dragen voor hun mémé.

Lees het artikel

40 jaar Solidariteit voor het Gezin

Het jubileumfeest naar aanleiding van 40 jaar Solidariteit voor het Gezin zindert nog na. 340 enthousiastelingen, verdeeld over 16 koren, stonden op 28 april in de spotlights. Een kleine foto-impressie.

Lees het artikel
Contacteer ons