Help daar zijn die krampen ?!

Het is heel normaal dat je kindje krampen heeft. De darmpjes zijn immers tot de leeftijd van 3 maanden nog niet volgroeid. Maar wat kan je doen om het toch iets comfortabeler te maken voor je kindje.

Buik op buik liggen bij mama of papa

Warmte kruikje of kersenpitkussen leggen op de buik

Warm badje

Dragen in een draagdoek

Baby op de arm leggen en beentjes laten hangen

Buik masseren in wijzerszin

Babymassage (hiervoor vraag je best info aan de vroedvrouw)

Zorgen dat de baby geen lucht hapt tijdens het drinken

Het is belangrijk dat je de baby op die momenten bij jou houdt. Zo voelt de baby dat er iemand is en luistert ook al stopt hij niet direct met wenen. Wanneer deze tips niet werken vraag je best raad aan een vroedvrouw.

Andere artikels van deze auteur

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je zwangerschap? We geven je graag alvast enkele leuke ideetjes.

Lees het artikel
Contacteer ons