Vanaf 4 à 6 maanden kan je starten met vaste voeding. Tot 6 maanden kan je uitsluitend borstvoeding geven. Tegen die tijd raakt de ijzerreserve van je kindje opgebruikt. Die moeten ze terug aanvullen met het ijzer die ze halen uit groenten en fruit. Begin met kleine porties en vul aan met een melkvoeding. Geleidelijk kan je opbouwen naar 350gr (gemiddelde portie wanneer je kindje 1 jaar is). Wanneer je kindje goed vertrokken is met de groentepap en er geen fysieke ongemakken van ondervindt, kan je overschakelen naar fruitpap.

 

 

 

 

Hoe kan je zien dat je kindje er klaar voor is?

-          Interesse in jouw eten

-          Smakkende geluiden

-          Alles in het mondje steken

-          Je kan vooraf al eens het lepeltje geven om er mee te spelen. Maar blijf zeker bij je kindje zodat ze het niet te diep in hun mondje steken.

Forceer je kindje nooit. Is hij/zij er nog niet klaar voor? Wacht dan enkele weken en probeer opnieuw. Nog geen succes. Probeer eens met fruitpap.

Tips: voeg altijd een beetje vetstof bij.

Andere artikels van deze auteur

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je zwangerschap? We geven je graag alvast enkele leuke ideetjes.

Lees het artikel
Contacteer ons