Goede voornemens, niet wat je verwacht...2017 is begonnen en iedereen weet wat dat betekent: goede voornemens! Sofie Debrock, lesgever bij Solidariteit voor het Gezin en woordenkunstenaar voor SOLBLOG, weet er alles van. Benieuwd naar welke gewaagde voornemens zij dit jaar neemt? Pas op, het is niet wat je verwacht... (-Red.)

Vuurwerk

Het nieuwe jaar vangt aan, popelend van ongeduld. Traditioneel gezien dé gelegenheid bij uitstek om uit te pakken met een waslijst aan Goede Voornemens. De verkoop van sportkledij, dieetboeken, fitnessabonnementen en gezonde voeding stijgt in januari telkens op spectaculaire wijze. Medio maart worden diezelfde dieetboeken gedegradeerd tot de onderste plank op het boekenrek. Want geef toe: 15 kilogram verliezen in 2 maanden tijd, dat was toch een beetje té hoog gegrepen?

Ik heb mijn lesje ondertussen wel geleerd: dit jaar zal ik niet in diezelfde valkuil trappen. Ik pas mijn voornemens aan onder het motto “minder gewaagd, doch even goed.” Klinkt op zich al veelbelovend, niet?

Het Competentiewoordenboek: Bijbel van ons personeelsbeleid, Muze voor mijn voornemen op carrièrevlak. In 2017 wil ik mij ten volle concentreren op het versterken van mijn ‘Lerende Oriëntatie’. Naar mijn bescheiden mening staan we aan de wieg van een totaal nieuwe benadering van het klassieke opleidingsgebeuren, gelijklopend met de intrede van het Nieuwe Werken. Toeval of niet, dit laat ik in het midden. In ieder geval kan ik nu al zeggen: ik ben hevig fan! Een aanpak op maat, inspelend op de opleidingsbehoeften van dát moment, hier kan het Opleidingscentrum het verschil maken. Dit impliceert, voor mij althans, een verdere verdieping in trainingsmethodieken, -thema’s en werkvormen. Graag. Met plezier. Toppunt van Lerende Oriëntatie als je het mij vraagt. Ik kijk er ook naar uit om alle geledingen en afdelingen van SVHG mee te enthousiasmeren voor dit verhaal. Oeps, misschien toch wel vrij gewaagd bij nader inzien ... Vuurwerk gegarandeerd!

Andere artikels van deze auteur

Blackouts: Relax, Take it Easy

Iedereen die ooit op de schoolbanken gezeten heeft, kent het gevoel. Je studeert uren, dagen, weken totdat je zelfs tijdens je slaap droomt van lezen. Dan is het moment daar eindelijk en... BLACKOUT.

Sofie Debrock, onderwijzer voor SvhG, heeft het al vaak zien gebeuren.

Lees het artikel
Contacteer ons