Flesvoeding 8 wekenWaarschijnlijk zal het voedingspatroon al een hele metamorfose doorgemaakt hebben. Je zal nu ongeveer op een 5 à 6 voedingen per 24 zitten. Je baby heeft er dus al 2 minder dan een maandje geleden! Per flesje maak je nu tussen de 150 à 180 ml klaar en dat slobbert het kleine hummeltje vrolijk uit…

Alleen de vastere uren komen soms in het gedrang. Je baby valt soms in een diepe slaap rond 20u30 en dan is het soms zonde om de baby wakker te maken rond 22u-23u. Sommige baby’s kunnen al 6 tot 7 uren overbruggen gedurende de nacht, maar dat betekent dat je midden in de nacht nog een flesje geeft. Dit vormt zeker geen probleem, je mag  dit zeker zo blijven doen en de baby zal op een later tijdstip zijn uren een beetje opschuiven en “doorslapen “. 

Wegen de nachten toch meer door dan je lief is, dan kan je steeds je baby toch wakker maken rond 23u voor het laatste flesje en hopelijk slaapt hij/zij daarna toch nog een langer blokje waardoor je het gevoel hebt dat hij ’s nachts doorslaapt. Ook de partner inschakelen om het laatste flesje te geven, is zeker ook een denkpiste. 

Je zal zelf vlug merken als je baby wel dan niet klaar is voor deze fase. Iedere baby is anders en heeft ook een ander gewicht. Probeer dit zeker niet te forceren, daar heeft niemand baat bij.

Doorslapen doen de meeste baby’s tussen de 12 tot 16 weken.

Andere artikels van deze auteur

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je zwangerschap? We geven je graag alvast enkele leuke ideetjes.

Lees het artikel
Contacteer ons