Flesvoeding: 3-4 weken

Een eenvoudige regel om te weten of je baby voldoende drinkt is, het gewicht van je kindje vermenigvuldigen met 150. Per kilo drinkt je kindje best tussen de 150 en 180 ml per 24 uur. Dus als je kindje 3.5 kg weegt, drinkt het gemiddeld tussen de 525 ml en 630 ml per 24 uur. Dit is een richtlijn en zeker geen wet...

 

Geef ik bij elk huiltje van mijn baby een nieuwe voeding?

Het is niet nodig om iedere keer als je kindje huilt meteen een flesje te geven. Kijk eerst of je baby een schone luier nodig heeft, gewoon moe is of je aandacht nodig heeft. Geef je kind een flesje wanneer hij duidelijk laat merken dat hij honger heeft. Dit uit zich in zuigen op de handjes, onrustig om zich heen kijken en het maken van smakgeluidjes. Maak je flesje altijd à la minute. Een gemaakt flesje kan je maar tot 1 uur na de bereiding geven.

Of je nou de fles of de borst geeft: je kindje heeft evenveel voeding nodig. Het enige verschil is dat je bij flesvoeding precies ziet hoeveel hij of zij krijgt. Hoe vaak je baby wil drinken, hangt niet af van borst- of flesvoeding, maar van zijn of haar behoeftes. Voeden speelt een grote rol bij het opbouwen van een band tussen moeder en kind. Geef daarom veel aandacht als je de fles geeft. Vooral lichamelijk contact is hier belangrijk…. Laat je baby zo veel mogelijk door jou en je partner een flesje krijgen, zodat hij/zij jullie goed leert kennen.

Andere artikels van deze auteur

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je zwangerschap? We geven je graag alvast enkele leuke ideetjes.

Lees het artikel
Contacteer ons