Boost aan vitamines

Salade van forel en flageoletten van walnootvinaigrette (6 personen)

 

 

Voedingswaarde per portie

462 calorieën

38g eiwitten

24g vetten (3g verzadigde vetten)

24g koolhydraten

9g voedingsvezels

540mg natrium

 

Vitamine A ontwikkeling van de ogen, let op voor overdosering!
Vitamine C zorgt voor een vlotte genezing van wonden of breuken, bevordert de weerstand en opname van ijzer Calcium bevordert de vorming van het botweefsel
IJzer belangrijk voor vrouwen met bloedarmoede
Vitamine E vergroot de weerstand, beschermt tegen hart- en vaatziekten zoals o.a. hoge bloeddruk, aanmaak rode bloedcellen
Vitamine D bevordert de groei, de tand- en botontwikkeling v/d baby.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20minuten Bereiding: 15-20 minuten

Ingrediënten

3 forellen van circa 280g

6 takjes peterselie

6 tomaten, ontveld, ontpit en ik stukjes van 5 mm gesneden

45g walnoten, in stukjes en licht geroosterd

6 plakjes citroen

3 blikken flageoletten

3 el bieslook/peterselie

Zout en versgemalen peper

Voor de vinaigrette:

3 el walnootolie

3 el witte wijnazijn

3 el olijfolie

1½ teentje geperst knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C.

Leg de forellen op een groot stuk met olie ingevet aluminiumfolie, stop de plakjes citroen en de takjes peterselie in de buikholte en bestrooi de vis vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Vouw de folie losjes dicht en bak de vis in 15-20 minuten gaar (prik een vork naast de ruggengraat: de vis moet in partjes uiteen vallen, maar wel nog vochtig zijn). Laat de vis afkoelen. Verwijder het vel en de graten, verdeel de vis in stukken en bestrooi flink met peper en zout.

Giet de bonen af, spoel ze goed af en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze samen met de blokjes tomaat in een ondiepe schaal.

Roer voor de vinaigrette alle ingrediënten goed door elkaar, strooi er peper en zout over en schenk driekwart ervan bij de bonen.

Roer het grootste deel van het bieslook of de peterselie en de meeste vis door de bonen, maar bewaar wat stukjes voor de garnering. Leg de garnering op de salade, strooi de walnoten en de rest van de kruiden erover, besprenkel met de vinaigrette en serveer.

Bron: Het Negen Maanden Kookboek (ISBN 905920106-x) - Jane Middleton & George RapitisVerkrijgbaar in de bibliotheek van het expertisecentrum kraamzorg Amerijtje.

 

 

 

 

Andere artikels van deze auteur

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je zwangerschap? We geven je graag alvast enkele leuke ideetjes.

Lees het artikel
Contacteer ons