Blackouts: Relax, Take it EasyIedereen die ooit op de schoolbanken gezeten heeft, kent het gevoel. Je studeert uren, dagen, weken totdat je zelfs tijdens je slaap droomt van lezen. Dan is het moment daar eindelijk en... BLACKOUT.

Sofie Debrock, onderwijzer voor SvhG, heeft het al vaak zien gebeuren. (-Red.)

Een plotse, allesoverheersende leegte in je brein. Geen zinnig woord dat nog over je lippen rolt. Koud zweet, trillende handen en gratis erbovenop: een paar knikkende knieën … Help, een black-out!

Een herkenbare nachtmerrie voor zij die ooit examens aflegden. Ook voor onze polyvalent verzorgenden in opleiding een beangstigende realiteit. De zenuwen gieren voelbaar door menig lijf bij het betreden van het examenlokaal. Extreme gevallen zou ik graag stante pede een kalmeringspil in de mond te duwen. Maar wees gerust, tot nu toe slaagde ik er mooi in deze drang te onderdrukken.

Met mijn studententijd ver achter de rug ging ik ervan uit dat ik mijn portie stress wel gehad heb. Toe te voegen aan mijn lijst met Verkeerde Inschattingen, zo blijkt. Want ook bij docenten wordt in hoofd en lichaam bij momenten een verhitte strijd geleverd. Vanuit mijn utopisch fantasma zou ik in dergelijke gevallen onmiddellijk tekenen voor de aanschaf van een nieuw gestel. Welkom in mijn onmogelijke werkelijkheid. Mijn ideale droomwereld die nooit bereikt kan worden.

Ik zal het daarentegen moeten stellen met de traditionele ‘tips & tricks’ bij stress. Kietel eens een baby, omarm humor in je leven en doe het slow. Adem in, adem uit.

Andere artikels van deze auteur

Goede voornemens, niet wat je verwacht...

2017 is begonnen en iedereen weet wat dat betekent: goede voornemens! Sofie Debrock, lesgever bij Solidariteit voor het Gezin en woordenkunstenaar voor SOLBLOG, weet er alles van. Benieuwd naar welke gewaagde voornemens zij dit jaar neemt? Pas op, het is niet wat je verwacht...

Lees het artikel
Contacteer ons