Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Zwangerschapszwemmen

Zwemmen is ideaal voor dames in blijde verwachting die in goede conditie willen blijven tijdens de zwangerschap of terug in conditie willen komen onder de vorm van postnataal zwemmen.

Meer info: www.zwemfed.be

 

Pretecho

Een pretecho is een echo die zonder medische aanleiding genomen wordt om jullie kleine wonder mooi in beeld te brengen. Bij een pretecho wordt er tijd gemaakt om je ongeboren baby op een rustige en ontspannen manier te bewonderen en is er ruimte voor vragen of specifieke wensen. Een echo werkt met zeer hoge geluidsgolven waardoor het een uiterst veilige manier is om naar je kindje te kijken tijdens de zwangerschap.

 

Zwangerschapsyoga

Tijdens je zwangerschap heeft jouw lichaam extra zorg nodig om het nieuwe leven te dragen en te voeden en om jezelf hierbij te ontspannen. Zwangerschapsyoga geeft een antwoord op deze behoefte. Je lichaam wordt voorbereid om ‘het geboorte geven’ op een ontspannen, natuurlijke en bewuste manier te beleven.

Ook jouw baby geniet mee van de ontspanning, rust en het contact dat tussen jullie ontstaat. Zwangerschapsyoga is een hele andere vorm van yoga. Yoga is ontworpen voor een lichaam dat niet zwanger is, maar zwangerschapsyoga vertrekt volledig van het zwangere lichaam en de behoeften die dan op de eerste plaats komen.

 

Gipsafdruk zwangere buik

Vanaf 34 weken kan je een afdruk laten maken in gips van je zwangere buik. Dit kan een blijvende herinnering zijn aan de zwangerschap. Je kan zelf aan de slag gaan met gips, maar er zijn tegenwoordig heel wat plaatsen waarvoor je hier terecht kan. 

 

Prenatale cursus

Een prenatale cursus kan je volgen ter voorbereiding op je geboorte en kraamperiode. Meestal is dit in kleine groepjes met nog zwangere koppels. Tijdens deze lessen krijg je uitleg over de arbeid, bevalling, pijnverlichting, verzorging van de baby, borstvoeding… .

Andere artikels van deze auteur

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Zwangerschap en de zon: wees voorzichtig

Tijdens je zwangerschap maakt je huid meer pigment aan, waardoor je kans maakt op een zwangerschapsmasker.

Lees het artikel
Contacteer ons