Blog

Volg ons verhaal!

Heeft je kind slaapproblemen? Dit zijn de oorzaken én oplossingen!

Om een oplossing te bieden voor slaapproblemen of moeilijk doorslapen van je kind, is het in eerste instantie belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Want los van je onvoorwaardelijke liefde voor je kind is het toch soms vermoeiend om een mama of papa te zijn... zeker wanneer je niet begrijpt wat het probleem is. Een goede nachtrust voor jou en je baby zijn dan ook essentieel! In deze blog leggen we oorzaken uit van slaapproblemen bij kinderen en geven we tips om hiermee om te gaan. Daar gaan we!

Lees het artikel

Slaap kindje, slaap. Heeft jouw kind een goed slaappatroon?

Waarom is nachtrust zo belangrijk, eigenlijk? Tijdens het slapen gebeurt er meer dan het oog kan zien. Ons lichaam komt terug op krachten en rust van een lange dag vol indrukken. Tijdens het slapen, verwerk je wat je hebt meegemaakt. Baby’s en kinderen ontwikkelen daarnaast ook hun zenuwstelsel. Maar wat is nu een normaal en abnormaal slaappatroon voor jonge kinderen? Je ontdekt hier onze ervaringen*.


*Kanttekening: de cijfers hieronder zijn gemiddelden. Afwijkingen wijzen niet automatisch op problemen.

Lees het artikel

Op reis met je baby

Op reis met je baby. Het vergt enige planning en organisatie maar het kan. Het is zelfs eenvoudiger dan met een peuter op reis gaan. We geven je graag enkele tips.

Lees het artikel

Groentepap

Vanaf 4 à 6 maanden kan je starten met vaste voeding. Tot 6 maanden kan je uitsluitend borstvoeding geven. Tegen die tijd raakt de ijzerreserve van je kindje op.

Lees het artikel

Borstvoeding 8 weken

Indien je wil, kan je starten met het oefenen van het kolven. Er bestaan handkolven, elektrische kolven of je kan ook met de hand kolven. Maar hoe bewaar je nu die afgekolfde melk?

Lees het artikel

Flesvoeding 8 weken

Waarschijnlijk zal het voedingspatroon al een hele metamorfose doorgemaakt hebben. Je zal nu ongeveer op een 5 à 6 voedingen per 24 zitten.

Lees het artikel

Postnatale kinetherapie

Het vrouwelijk lichaam is gemaakt om 9 maanden lang één of meerdere kindjes te dragen. Je buik vergroot en ook je bekken wordt losser in functie van de bevalling. We spraken af met kinesist Sylvie Beeuwsaert, gespecialiseerd in perinatale kinesitherapie. Zij geeft ons inzicht in de functie van de - uiterst belangrijke - bekkenbodemspieren.

Lees het artikel

Borstvoeding 3-4 weken

Na huid-op-huidcontact gevolgd door het eerste aanleggen en heel wat oefenen, oefenen & oefenen geef je reeds 3 weken borstvoeding! Je baby zal nu ook ongeveer op zijn geboortegewicht zijn.

Lees het artikel

Flesvoeding: 3-4 weken

Er begint steeds meer regelmaat te komen in het voedingspatroon van je klein hummeltje. De meeste baby’s vragen om de 2 à 3 uur om een flesje. Heb je een slapertje of een heel levendig kindje, hou in de gaten dat je wel zo’n 6 tot 8 voedingen per 24 uur geeft, zolang je de behoeftes van je baby volgt, krijgt je kind voldoende binnen.

Lees het artikel

Help daar zijn die krampen ?!

Krampen? Help!
Het is heel normaal dat je baby krampen heeft tot de leeftijd van 3 maanden. Ze verdwijnen spontaan wanneerde darmen van de baby volgroeid zijn. Wat kan helpen?

Lees het artikel
Contacteer ons