Blog

Volg ons verhaal!

Op reis met je baby

Op reis met je baby. Het vergt enige planning en organisatie maar het kan. Het is zelfs eenvoudiger dan met een peuter op reis gaan. We geven je graag enkele tips.

Lees het artikel

Groentepap

Vanaf 4 à 6 maanden kan je starten met vaste voeding. Tot 6 maanden kan je uitsluitend borstvoeding geven. Tegen die tijd raakt de ijzerreserve van je kindje op.

Lees het artikel

Borstvoeding 8 weken

Indien je wil, kan je starten met het oefenen van het kolven. Er bestaan handkolven, elektrische kolven of je kan ook met de hand kolven. Maar hoe bewaar je nu die afgekolfde melk?

Lees het artikel

Flesvoeding 8 weken

Waarschijnlijk zal het voedingspatroon al een hele metamorfose doorgemaakt hebben. Je zal nu ongeveer op een 5 à 6 voedingen per 24 zitten.

Lees het artikel

Postnatale kinetherapie

Het vrouwelijk lichaam is gemaakt om 9 maanden lang één of meerdere kindjes te dragen. Je buik vergroot en ook je bekken wordt losser in functie van de bevalling. We spraken af met kinesist Sylvie Beeuwsaert, gespecialiseerd in perinatale kinesitherapie. Zij geeft ons inzicht in de functie van de - uiterst belangrijke - bekkenbodemspieren.

Lees het artikel

Borstvoeding 3-4 weken

Na huid-op-huidcontact gevolgd door het eerste aanleggen en heel wat oefenen, oefenen & oefenen geef je reeds 3 weken borstvoeding! Je baby zal nu ook ongeveer op zijn geboortegewicht zijn.

Lees het artikel

Flesvoeding: 3-4 weken

Er begint steeds meer regelmaat te komen in het voedingspatroon van je klein hummeltje. De meeste baby’s vragen om de 2 à 3 uur om een flesje. Heb je een slapertje of een heel levendig kindje, hou in de gaten dat je wel zo’n 6 tot 8 voedingen per 24 uur geeft, zolang je de behoeftes van je baby volgt, krijgt je kind voldoende binnen.

Lees het artikel

Help daar zijn die krampen ?!

Krampen? Help!
Het is heel normaal dat je baby krampen heeft tot de leeftijd van 3 maanden. Ze verdwijnen spontaan wanneerde darmen van de baby volgroeid zijn. Wat kan helpen?

Lees het artikel
Contacteer ons