Blog

Volg ons verhaal!

Ochtendmisselijkheid? Probeer deze tips!

Eerst en vooral… proficiat met jouw zwangerschap! Jullie zijn vast ontzettend enthousiast om die kleine spruit zeer binnenkort te mogen ontmoeten. En terecht! Maar vooraleer dat het geval is, moet je natuurlijk eerst die vervelende ochtendmisselijkheid nog even overwinnen.

Lees het artikel

Je koffer al gepakt?

Met het ingaan van je laatste zwangerschapsmaand, komt de geboorte van je kindje steeds dichterbij. Is je koffer al gepakt? Wat moet je zeker meenemen en wat is er voor handen op de materniteit.

Lees het artikel

Babyblues

De eerste 10 dagen na de bevalling kan er een psychologische kwetsbaarheid optreden. Enkele tips als je je neerslachtig voelt.

Lees het artikel

Harde buiken

Je hebt er waarschijnlijk al over gehoord, maar wat zijn harde buiken?

Lees het artikel

Dossier pijnverlichting

Dat bevallen geen deugd doet, is algemeen geweten. Massage, warm water, epidurale verdoving, ... Onze vroedvrouwen leggen graag een aantal manieren om de pijn te verzachten uit.

Lees het artikel

Wist je dat...

Hoeveel vrouwen bevallen op de uitgerekende datum? Dit en nog andere wist-je-datjes over je laatste maanden als zwangere.

Lees het artikel

Wist je dat...

Wat konijnen, walvissen en mensen gemeen hebben tijdens de zwangerschap lees je in deze blogpost, samen met nog andere wist-je-datjes opgesteld door het vroedvrouwenteam van Solidariteit voor het Gezin

Lees het artikel

Waar kan ik bevallen?

Thuis bevallen, kan dit? Hoe gaat een onderwaterbevalling in zijn werk? De antwoorden lees je in het dossier 'Waar en hoe bevallen', opgesteld door het vroedvrouwenteam van Solidariteit voor het Gezin.

Lees het artikel

Tips bij brandend maagzuur

Doordat je maagspier weker wordt en je baby steeds meer druk uitoefent op je maag, kan het maagzuur sneller omhoog komen. Enkele tips die je kunnen helpen.

Lees het artikel

Boost aan vitamines

Maak in een handomdraai een salade boordevol vitamines A, C, D en E. Succes!

Lees het artikel

Zwanger op reis met het vliegtuig

Bij een normale zwangerschap kun je, afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij, heel vaak nog vliegen tot 32 weken zwangerschap. We geven je graag wat tips.

Lees het artikel

Zwangerschap en de zon: wees voorzichtig

Tijdens je zwangerschap maakt je huid meer pigment aan, waardoor je kans maakt op een zwangerschapsmasker.

Lees het artikel

Leuke activiteiten om te doen tijdens de zwangerschap

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je zwangerschap? We geven je graag alvast enkele leuke ideetjes.

Lees het artikel

Verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor

Het is belangrijk om ook tijdens je zwangerschap genoeg vitamines en mineralen te eten. Vitamine C zorgt onder meer voor de heling van wonden en bevordert de opname van ijzer, Foliumzuur helpt dan weer bij het voorkomen van een open ruggetje. En fosfor verstevigt het skelet en voorziet het lichaam van energie.

Lees het artikel

Zwangerschapskwaaltjes

Wat zijn zwangerschapskwaaltjes? En moet je hier last van hebben? En vooral hoe ga je er mee om of wat kan je er aan doen? Kwaaltjes kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap omwille van de veranderde hormoonhuishouding. Meestal zijn dit kleine kwaaltjes waar je zelf wel wat aan kan doen. Maar meldt dit altijd aan je vroedvrouw of gynaecoloog zodat zij je verder kunnen behandelen indien nodig.

Lees het artikel
Contacteer ons