Onze dienst vrijwilligerswerk bestaat 20 jaar

En dit verdient een feest!


Een dag om niet te vergeten

Als apotheose van de week van de Vrijwilliger (27 februari – 6 maart 2016) organiseerde Solidariteit voor het Gezin op zondag 6 maart 2016 een groots feest voor al haar vrijwilligers in de Wild Gallery te Vorst. Enerzijds als teken van dank en erkentelijkheid voor hun belangeloze inzet & betrokkenheid. Maar anderzijds ook om het belang te onderstrepen dat Solidariteit voor het Gezin hecht aan de prestaties die vrijwilligers dag in dag uit verrichten. Want we kunnen het niet genoeg herhalen wat voor enorme meerwaarde zij betekenen voor mens en maatschappij, en voor de dienstverlening van Solidariteit voor het Gezin in het bijzonder. Het vrijwilligerswerk legt immers behoorlijk wat gewicht in de schaal.

Feest in de Wild Gallery

Met 9 bussen kwamen meer dan 470 genodigden van alle uithoeken in Vlaanderen de feestzaal binnengedruppeld. Ze werden er op hartelijke en ludieke wijze onthaald door animator Peter Leeman en in de zaal binnengeleid, waar ze een glaasje kregen aangeboden. Met behulp van sfeervolle belichting, mooi aangeklede tafels, lekkere hapjes en aangepaste muziek werden de vrijwilligers op hun wenken bediend.

Wanneer alle genodigden aan tafel zaten, konden ze genieten van een filmpje dat geprojecteerd werd op een groot scherm. In dit filmpje werden verschillende reacties verzameld van klanten, mantelzorgers en medewerkers van Solidariteit voor het Gezin die elk op hun eigen manier hun dankbaarheid betuigden naar de vrijwilligers. Zowel de vrijwillige oppassers, de chauffeurs van Solmobiel, de vrijwilligers in Kinderzorg en Woonzorg, kregen op die manier een dikke pluim voor hun werk. Ook in de speeches van Frieda Okerman (grondlegster van de vzw Vrijwilligerswerk in Solidariteit), Erwin Devriendt (afgevaardigd bestuurder Solidariteit voor het Gezin) en Stefaan Berteloot (kabinetsmedewerker minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen), werden de vrijwilligers bejubeld voor hun toewijding en engagement.

Hasta la Vista, traiteur van Spaanse specialiteiten, verraste het publiek vervolgens met 6 grote pannen paella die de zaal vulden met een heerlijk aroma. Als dessert kregen de genodigden een heerlijk stukje witte kaastaart aangeboden, op een bodem van speculaas en een vleugje framboos.

Muzikale noot

Als afsluiter van de dag werden de vrijwilligers getrakteerd op een optreden van Johan Verminnen en trio. Met aloude meezingers als “Mooie dagen” en “Laat me nu toch niet alleen”, namen zij de zaal mee op een gemoedelijke muzikale trip.

Mede door de hulp van alle coördinatoren vrijwilligerswerk en talloze andere medewerkers van Solidariteit voor het Gezin, kunnen we dit feest gerust een groot succes noemen. We hopen dan ook dat alle aanwezigen er evenveel van genoten hebben!

Contacteer ons