Dik in orde met de voedselveiligheid

Zorghotel Wellington en Seniorcity Gent behalen


Zorghotel Wellington uit Oostende behaalt het Smiley-label op vlak van voedselveiligheid. Het zorghotel is hiermee het tweede woonzorgcentrum in Oostende dat het label behaalt. De Smiley wordt uitgereikt door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en toont aan dat een bedrijf alle regels inzake de hygiëne toepast. De onderscheiding geldt zowel in de horecasector, grootkeukens, slagerijen en bakkerijen, detailhandel als in de kinderopvang.

‘We zijn heel blij dat onze inzet op voedselveiligheid wordt beloond’, zegt Birgitte Seru manager van het zorghotel Wellington. ‘We vinden het belangrijk dat we onze bewoners op alle vlakken de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen bieden, zo ook op vlak van voeding. Vanaf de start van zorghotel zetten we hoog in op voedselveiligheid. Dat we dit jaar de Smiley mogen ontvangen, is het resultaat van enkele doelgerichte veranderingen die we hebben doorgevoerd. De grootste controle vindt plaats in de keuken, maar in het zorghotel zelf wordt ook nagekeken of de registratie van de temperaturen van de frigo’s correct gemeten en bijgehouden wordt. Niet alleen in de keuken moet de hygiëne worden gerespecteerd, maar ook op het moment dat de maaltijd wordt bedeeld. Daarom dragen al onze medewerkers die de borden dresseren een haarnetje en schort.’

Niet alleen het zorghotel in Oostende viel in de prijzen. Ook in Gent sleepte Solidariteit voor het Gezin het Smiley-label binnen. Dit zowel voor Seniorcity (zorghotel en restaurant van de assistentiewoningen) als het kinderdagverblijf Sloebercity en de dienst maaltijden aan huis. Solidariteit voor het Gezin krijgt in beide vestigingsplaatsen ondersteuning van cateringbedrijf Aramark NV.

Contacteer ons