Verfrissende groene salade

Rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor




 

 

153 calorieën

3 g eiwit

14.5 g vet (2 g onverzadigd)

3 g koolhydraten

3 g voedingsvezel

27 mg natrium

 

Bereidingstijd

Voorbereiding: 10minuten

 

Ingrediënten

  • 1 kleine venkelknol
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 advocado, in blokjes
  • 1,5 el gehakte gladde peterselie
  • 3 - 4 el olijfolie
  • 1 krop romaanse sla
  • Stuk komkommer van 7 cm
  • 4 handjes gemengde slablaadjes (rucola, spinazie en kropsla)
  • 1 el gehakte munt
  • 1 el gehakte bieslook
  • 2 tl rodewijnazijn

 

Bereidingswijze

  • Maak de venkel schoon, snijdt hem in zeer dunne plakjes en leg deze in een slakom.
  • Snijd de komkommer in zeer dunne plakjes en leg deze ook in de kom.
  • Scheur de grootste slabladeren kleiner en doe ze samen met de gemengde sla in de kom.
  • Voeg de avocado toe; strooi tot slot de munt, de peterselie en het bieslook erover en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep wat olijfolie door de salade zodat de blaadjes een beetje vochtig zijn. Sprenkel er dan de azijn over en roer alles nog eens goed door.
  • Garneer met de pijnboompitten en serveer meteen.

 

Bron: Het Negen Maanden Kookboek- Jane Middleton & George Rapitis.
Verkrijgbaar in de bibliotheek van het expertisecentrum kraamzorg Amerijtje.

 

Contacteer ons