Een boost aan vitamines


Salade van forel en flageoletten van walnootvinaigrette (6 personen)

 

Voedingswaarde per portie

462 calorieën

38g eiwitten

24g vetten (3g verzadigde vetten)

24g koolhydraten

9g voedingsvezels

540mg natrium

Boost aan vitamines en mineralen

Vitamine A: ontwikkeling van de ogen, let op voor overdosering!

Vitamine C: zorgt voor een vlotte genezing van wonden of breuken, bevordert de weerstand en opname van ijzer

Vitamine D:bevordert de groei, de tand- en botontwikkeling v/d bab

Vitamine E: vergroot de weerstand, beschermt tegen hart- en vaatziekten zoals o.a. hoge bloeddruk, aanmaak rode  bloedcellen

Calcium: belangrijk bij de vorming van het botweefsel

Ijzer: onmisbaar voor vrouwen met bloedarmoede



Bereidingstijd

Voorbereiding: 20minuten Bereiding: 15-20 minuten

Ingrediënten

  1. 3 forellen van circa 280g
  2. 6 takjes peterselie
  3. 6 tomaten, ontveld, ontpit en ik stukjes van 5 mm gesneden
  4. 45g walnoten, in stukjes en licht geroosterd
  5. 6 plakjes citroen
  6. 3 blikken flageoletten
  7. 3 el bieslook/peterselie
  8. Zout en versgemalen peper

Voor de vinaigrette:

  1. 3 el walnootolie
  2. 3 el witte wijnazijn
  3. 3 el olijfolie
  4. 1½ teentje geperst knoflook

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Leg de forellen op een groot stuk met olie ingevet aluminiumfolie, stop de plakjes citroen en de takjes peterselie in de buikholte en bestrooi de vis vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Vouw de folie losjes dicht en bak de vis in 15-20 minuten gaar (prik een vork naast de ruggengraat: de vis moet in partjes uiteen vallen, maar wel nog vochtig zijn). Laat de vis afkoelen. Verwijder het vel en de graten, verdeel de vis in stukken en bestrooi flink met peper en zout.
  3. Giet de bonen af, spoel ze goed af en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze samen met de blokjes tomaat in een ondiepe schaal.
  4. Roer voor de vinaigrette alle ingrediënten goed door elkaar, strooi er peper en zout over en schenk driekwart ervan bij de bonen.
  5. Roer het grootste deel van het bieslook of de peterselie en de meeste vis door de bonen, maar bewaar wat stukjes voor de garnering. Leg de garnering op de salade, strooi de walnoten en de rest van de kruiden erover, besprenkel met de vinaigrette en serveer.

Smakelijk!

Bron: Het Negen maanden Kookboek - Jane Middleton & George Rapitis

Object reference not set to an instance of an object.

Contacteer ons