De meerwaarde van kraamzorg aan huis

Michaël en Elien zijn de trotse ouders van Felix


Prenatale begeleiding door een vroedvrouw

Michaël: Tussen de consultaties met de gynaecoloog door kwam een vroedvrouw van Solidariteit voor het Gezin bij ons thuis. Wij vonden het super om onze vragen bij iemand kwijt te kunnen. Want een gynaecoloog val je niet lastig met vragen over je baby-uitzet.

Elien: De gynaecoloog checkt vooral of alles medisch gezien in orde is. Maar wanneer ik krampen of harde buiken kreeg, was het leuk om extra uitleg te krijgen van een vroedvrouw. Zij leerde mij ook handige ademoefeningen waardoor de pijn afnam.

Michaël: Via het boekje van Kind en Gezin communiceert de vroedvrouw ook met de gynaecoloog. Wanneer de vroedvrouw iets opmerkte bij de urinetest verwees ze correct door.Eenmaal thuis na de geboorte van Felix

Michaël: Ja, dan slik je wel even. Daar sta je dan met z’n drieën in een compleet nieuwe situatie.

Elien: Toen ik op de kraamafdeling lag, kon ik niet snel genoeg naar huis gaan. Let wel, indien er complicaties zouden zijn is dit iets anders. Maar voor mij was drie nachten meer dan genoeg. We wisten wel dat we er thuis niet alleen voor stonden.

Michaël: We kregen twee keer per week hulp van een kraamverzorgende. In het begin vergde dit wel wat organisatie. Welke taken zullen we hen geven? Maar al snel vind je uwen draai. Want werk is er voldoende. Ze stellen ook zelf zaken voor.

Elien: Heerlijk dat zij altijd voor ons kookten. Wij zorgden voor de ingrediënten en zij deden de rest. Ze gaven Felix ook vaak een badje.

Michaël: Dit was wel handig want Felix heeft het snel koud. En als kersverse ouder ben je nog niet geroutineerd om hem snel af te drogen. Je merkte duidelijk dat de kraamverzorgende hier heel wat meer ervaring in had.

Contacteer ons