Minister Vandeurzen bezoekt onthaalouder Linda

Samen met VGC-collegelid Bianca Debaets kondigde hij 409 extra opvangplaatsen aan


Te midden de velden – ja, we zijn wel degelijk in Anderlecht – woont Linda. Al 21 jaar ontfermt ze zich over de allerkleinsten. Ze verbouwde haar huis zodat ze plaats had om 7 kinderen op te vangen. In Brussel is het begrip onthaalmoeder of dagmoeder niet gekend. Nochtans zijn onthaalouders zeker een waardig alternatief voor een crèche. De eerste jaren moest Linda actief op zoek naar ouders, maar nu doet de mond-tot-mondreclame zijn werk.

Linda is van opleiding binnenhuisarchitecte en die bron aan creativiteit benut ze ten volle. ‘Heel vaak knutsel ik samen met kinderen. Nadien krijgen ouders de leuke knutselwerkjes mee naar huis. Vroeger stond ik in voor de winkeldecoratie bij een grote handelszaak. Maar ik had het er steeds moeilijker mee om mijn kinderen achter te laten. Tot ik op een dag de stap gewaagd heb om onthaalouder te worden.’ Linda zag de voorbije 21 jaar al heel wat kinderen de revue passeren. Op vandaag komt ook haar kleindochter Roque dagelijks langs. Schoonzoon Wim die dochtertje Roque komt afzetten, kan het niet beter verwoorden dan dat hij met z’n gat in de boter is gevallen. Een grote luxe dat ik mijn dochtertje overdag bij haar oma kan zijn. Ik woon ook nog eens in dezelfde straat. Dus mij hoor je zeker niet klagen.’ ‘Maar’ vult Linda verder aan ‘Ik dring mij nooit op. Ik geef de andere grootmoeder ook de kans om voor haar kleinkinderen te zorgen.’

En er is nog familie aanwezig ten huize Linda. Grootmoeder Bertha komt geregeld helpen bij haar dochter Linda. ‘Ik heb altijd graag voor kinderen gezorgd. Vroeger bleven moeders thuis. Het was niet de mode om als vrouw te gaan werken. Anders had ik zeker werk gezocht waarbij ik niet alleen kon zorgen voor mijn eigen kinderen maar ook voor die van een ander.’ Kortom een huiselijke, warme en familiale sfeer is wat we ontdekken bij Linda. En zo dacht ook Minister Vandeurzen en VGC-collegelid Bianca Debaets erover.

Contacteer ons