Eind 2016 opent het CADO in Mesen

Polyvalente zaal krijgt nieuwe invulling


Het nieuwe dagverzorgingscentrum wil senioren samen brengen met als doel hulpbehoevenden of mensen met een beperking zolang mogelijk thuis te laten wonen. Wanneer familie of mantelzorgers overdag uit werken gaan, kunnen de gebruikers deelnemen aan ontspanningsmomenten, maar evengoed aan vormings-, informatie- of kookactiviteiten. Zij zullen in het dagverzorgingscentrum ook een warme maaltijd kunnen genieten en de nodige hygiënische bijstand krijgen van gediplomeerde verzorgenden.

Huiselijke sfeer troef

Voor het ontwerp van het CADO (= collectief autonome dagopvang voor ouderen) wordt de nadruk gelegd op het huiselijke karakter. De gebruiker wordt centraal geplaatst waarbij het thuisgevoel van primair belang is, en de zorgverstrekking zich op de achtergrond afspeelt. Het dagverzorgingscentrum zal enkel open zijn overdag en niet op zaterdag of zondag. Twee elektrische wagens zullen ingezet worden om de mensen van en naar het dagverzorgingscentrum te voeren.

Om hulpbehoevenden ook op de momenten dat het dagverzorgingscentrum gesloten is de nodige hulp te kunnen geven werd het impulsproject ‘Integrale thuiszorg met zorgcoach in het plattelandsgebied Mesen - Heuvelland’ in het leven geroepen. Zo kunnen de zorgvragers ook ’s avonds hulp krijgen. Een verzorgende komt dan kort aan huis om te helpen bij het avondeten, de hygiënische zorgen of het neerlaten van de rolluiken. Momenteel zijn er in Mesen - Heuvelland reeds twee van die avondtoeren operationeel. De vraag naar hulp tijdens het avondmoment blijft ook stijgen, waardoor we toch wel kunnen stellen dat het impulsproject zeker aansluit bij de behoeft en van de inwoners in Mesen en Heuvelland.

Object reference not set to an instance of an object.

Contacteer ons