Wonen, Zorg en Welzijn

In het zorghotel van Seniorcity Gent krijgen de aspecten ‘welzijn’ en ‘wonen’ evenveel aandacht als ‘gezondheid’. Alle voorwaarden zijn vervuld om er zich eerder in een hotel te wanen dan in een rusthuis maar dan natuurlijk met inbegrip van de noodzakelijke verpleegkundige en medische zorg.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en ze zijn uitgerust met comfortabel meubilair. Op elke verdieping is er een kantelbad en in de wellnesstraat een ingerichte fitnessruimte, kapsalon en pedicureruimte.

Humanisme’ is een belangrijke waarde in Seniorcity. Elke bewoner kan hier zijn eigenheid behouden en wordt behandeld met respect. Het personeel is daarin opgeleid. Aan individuele wensen komen we zoveel mogelijk tegemoet.

Bewoners en bezoekers gaan hier vrij in en uit. Alleen om veiligheidsredenen en slechts na overleg met familie en huisarts kan een bewoner ingeperkt worden in zijn vrijheid. Een dementerende bewoner benaderen we als een persoon met een eigen identiteit. We dragen continu zorg voor de mate van betrokkenheid, verbondenheid en participatie van al zijn relaties.

background

Ook wanneer een bewoner in de laatste levensfase verkeert blijven de humanistische waarden en visie van tel. Onder leiding van een palliatief referentieverpleegkundige krijgt de bewoner zorg op maat met focus op comfort en pijnbestrijding. Wat de bewoner zelf denkt, vraagt en kiest krijgt alle prioriteit. De familie kan rekenen op ondersteuning en begeleiding tijdens het proces van afscheid nemen.
Contacteer ons