Culinaire verwennerij

Gezonde keuze

In Seniorcity worden de maaltijden dagvers en ter plaatse bereid. Aramark zorgt voor een gevarieerde, seizoensgebonden, evenwichtige en gezonde voeding. Bewoners kunnen kiezen tussen de standaardmaaltijden en de mogelijkheid om van de kaart te bestellen. Een dieet op doktersvoorschrift wordt strikt gevolgd. Regelmatig zijn er etentjes met recepten uit grootmoeders tijd, werken met kruiden, wereldwijde keuken, smaakbeleving met streekproducten…

Net zoals in een hotel is er een spreiding van tijd om de maaltijden te nuttigen. Ontbijtservice is van 8.00 u tot 9.30 u, het middagmaal tussen 12.00 u en 13.00 u en het avondmaal tussen 18.00 u en 19.00 u. De maaltijd bewaren voor een later tijdstip kan ook.

De bewoners eten bij voorkeur samen in de lounge. Zo stimuleren we de sociale contacten tussen de bewoners onderling en de huiselijkheid. Bewoners krijgen een vaste plaats aan tafel bij tafelgenoten met wie het klikt. De eetgewoontes van elke bewoner worden zo goed mogelijk bevraagd en geobserveerd.

 

background

Het personeel dat de maaltijd begeleidt, zorgt voor een juiste portionering, heeft oog voor presentatie en tafelschikking en voorziet de bewoner van de juiste hulpmiddelen indien nodig. Er wordt maximaal gezocht naar mogelijkheden om de bewoner toe te laten zelfstandig te kunnen eten. Voor wie dit niet meer haalbaar is, zal de maaltijdbegeleider de nodige tijd voorzien om deze bewoner te helpen bij het eten.
Contacteer ons