background

Heb je hulp nodig bij het aanbrengen van een verband of het aan- en uittrekken van steunkousen?

Een verband of steunkousen correct aanbrengen is een complexe vaardigheid. Daarom is het belangrijk dat je de beste thuisverpleging geniet die je kan krijgen! Hieronder vind je een overzicht van verpleegkundige handelingen waarmee wij jou kunnen helpen. Er wordt telkens vermeld hoe de thuisverpleegkundige van Solidariteit voor het Gezin je specifiek van dienst kan zijn.

Wens je meteen thuisverpleging aan te vragen? Bel 078 05 51 00 of klik  hier!

Wat wij voor jou kunnen doen:

Bij een ingreep

Na een ingreep is het mogelijk dat je de steunkousen nog 3 tot 6 weken moet dragen. Dit bevordert je bloedsomloop wanneer je langdurig hebt stilgelegen zoals bij een hospitalisatie. Onze verpleegkundige helpt je graag met het aan- en uittrekken van deze kousen.

Dagelijkse hulp bij steunkousen

Wanneer je dagelijks steunkousen moet dragen en dit werd je voorgeschreven door je behandelende arts kan onze verpleegkundige helpen om deze aan- en uit te trekken. Het is immers geen makkelijke klus om dit alleen uit te voeren of met hulp van iemand zonder ervaring. De kousen zijn nauw aangesloten, indien je reeds beperkt bent in je mobiliteit kan dit een uitdaging zijn.

Compressietherapie

Je specialist of huisarts kan compressietherapie voorschrijven bij vochtophoping in de benen (oedeem). De vochtophoping kan zorgen voor wonden (veneuze ulcera) en een moeilijke heling ervan. Compressietherapie voorkomt en behandelt dergelijke wonden door verbanden volgens verschillende methoden aan te brengen rond het been. Dit stimuleert de bloeddoorstroming.

De verpleegkundige helpt je met de verbandwissel, dagelijkse verzorging en geeft je advies en ondersteuning.

Veneuze ulcera

Zo’n wonde ontstaat door een verstoorde terugvloei van het bloed van de onderste ledematen naar het hart. Oorzaken hiervan kunnen slecht werkende kleppen en/of verminderde spierwerking zijn of een trombose.

De verpleegkundige kan helpen bij de preventie en wordt dan door specialist/huisarts gevraagd om compressietherapie (zwachtels/kousen) toe te passen. Soms is er al schade en is er een wonde ontstaan. Deze wordt veneuze ulcus genoemd. Ook in deze situaties kan het heel belangrijk zijn dat de compressietherapie wordt verdergezet om een betere wondheling te verkrijgen. Dit wordt steeds door de behandelende arts bepaald.

Ook de wondheling bij deze problematiek is specifiek en complex. In overleg met specialist/huisarts wordt er een wondbehandeling opgemaakt en indien nodig bijgestuurd. Meer info over wondzorg voor veneuze ulcera vind je hier.

Heb je verpleging nodig voor iets wat je hier niet terugvindt?

Maak je geen zorgen! Neem contact op met Solidariteit voor het Gezin en onze hoofdverpleegkundige zoekt samen met jou hoe wij je het beste van dienst kunnen zijn.

Dringend zorg nodig? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 078 05 51 00

background

Thuisverpleging waarop je kunt vertrouwen!

Verpleging nodig? Het liefste in je vertrouwde omgeving? Onze bekwame thuisverpleegkundigen staan voor je klaar. Ze zijn goed opgeleid en gedreven en zorgen ervoor dat jij thuis kan blijven. De thuisverpleegkundigen van Solidariteit voor het Gezin zijn ingesteld op het waarborgen van jouw zelfstandigheid en respecteren je persoonlijke levenssfeer. Door continue opleiding bieden de verpleegkundigen jou de beste zorg en hebben zij oog voor bijkomende thuiszorgnoden.

Je gezondheid in deskundige handen, ongeacht bij welke mutualiteit je bent aangesloten!

 

Thuisverpleging aanvragen

1 Dit is een verplicht veld

Contacteer ons