background

Heb je of zorg je voor iemand met diabetes?

Diabetes – ook wel eens "suikerziekte" genoemd – kan een verregaande invloed hebben op het dagelijkse leven. Het vereist een constante waakzaamheid en goede begeleiding. Maar mits de juiste hulp hoeft niets je in de weg te staan! Daarom is het belangrijk dat je de beste thuisverpleging geniet die je kan krijgen.

Hieronder vind je een overzicht van waarmee wij jou kunnen helpen. Er wordt telkens vermeld hoe de thuisverpleegkundige van Solidariteit voor het Gezin je specifiek van dienst kan zijn.

Wens je thuisverpleging aan te vragen? Klik dan hier!

Wat wij voor u kunnen doen:

Controle van de glycemie

De glycemie is het glucose of suikergehalte van het bloed. Bij diabetes is er een verhoogde bloedsuikerspiegel. Een regelmatige meting van de glycemie is essentieel. Onze thuisverpleegkundige komt langs voor de controle ervan of helpt jou bij het zelf meten.

Toedienen van insuline

Wanneer de alvleesklier geen of onvoldoende insuline produceert, moet insuline toegediend worden. De arts beslist samen met jou, welke soort(en), hoeveel inspuitingen en hoeveel insuline je nodig hebt. De thuisverpleegkundige komt graag langs voor het toedienen van de insuline en/of staat je bij om de juiste injectietechniek aan te leren.

Toedienen van incretine-mimetica

Bij mensen met type 2 diabetes is het tekort aan incretine na de maaltijd mee verantwoordelijk voor de stijging van de bloedsuikerwaarden. Dit wordt behandeld door het innemen van incretine onder de vorm van tabletten of inspuitingen.

Klaarzetten van orale medicatie

Geneesmiddelen die via de mond ingenomen worden, zijn orale medicatie. In het geval van diabetes type 2 zijn orale antidiabetica ofwel bloedsuikerverlagende middelen via de mond vaak de eerste keuze.

background

Voortraject en Zorgtraject Diabetes

Het bepalen en verkrijgen van juiste omkadering en begeleiding is voor diabetespatiënten cruciaal!

Op onze pagina Voortraject en Zorgtraject Diabetes voor diabetespatiënten vind je meer info over de voorwaarden en voordelen daaraan verbonden.

Heb je verpleging nodig voor iets wat je hier niet terugvindt?

Maak je geen zorgen! Neem zeker contact op met Solidariteit voor het Gezin en dan zoekt onze hoofdverpleegkundige samen met jou hoe wij je het beste van dienst kunnen zijn. 

Dringend zorg nodig? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 078 05 51 00

background

Thuisverpleging waarop je kunt vertrouwen!

Verpleging nodig? Het liefste in je vertrouwde omgeving? Onze bekwame thuisverpleegkundigen staan voor je klaar. Ze zijn goed opgeleid en gedreven en zorgen ervoor dat jij thuis kan blijven. De thuisverpleegkundigen van Solidariteit voor het Gezin zijn ingesteld op het waarborgen van jouw zelfstandigheid en respecteren je persoonlijke levenssfeer. Door continue opleiding bieden de verpleegkundigen jou de beste zorg en hebben zij oog voor bijkomende thuiszorgnoden.

Je gezondheid in deskundige handen, ongeacht bij welke mutualiteit je bent aangesloten!

 

Thuisverpleging aanvragen

1 Dit is een verplicht veld

Contacteer ons