Hulp bij urine- en stoelgangverlies

Ondervind je ongemakken door urine- of stoelgangverlies?

background

Ondervind je ongemakken door urine- of stoelgangsverlies?

Ziekte of ouderdom zijn vaak de oorzaak voor deze ongemakken. Dagelijkse taken worden zeer bemoeilijkt en, hoewel zeer veel mensen met gelijkaardige moeilijkheden kampen, blijft het geen makkelijk bespreekbaar onderwerp. Maak u geen zorgen: een thuisverpleegkundige kan u helpen!

Hieronder vind je een overzicht van hoe thuisverpleging jou kan helpen. Er wordt telkens vermeld hoe de thuisverpleegkundige van Solidariteit voor het Gezin je van dienst kan zijn.

Wens je thuisverpleging aan te vragen? Klik dan hier!

Hulp bij urine- en stoelgangsverlies

Urine - en stoelgangverlies brengt ongemakken teweeg en kan verschillende oorzaken hebben.  De thuisverpleegkundige zoekt samen met jou en de arts naar een oplossing. In geval van urineverlies kan blaastraining met ondersteuning van de thuisverpleegkundige hulp bieden. Soms zijn hulpmiddelen zoals verschillende soorten verbanden of broekjes nodig bij urine – of stoelgangverlies. De gekozen optie moet het best beantwoorden aan jouw noden en gebeurt dus steeds in samenspraak.

Obstipatie

Het tegengestelde probleem van stoelgangverlies is obstipatie. Dit betekent dat er een moeilijke stoelgang is die niet natuurlijk kan verwijderd worden door het lichaam. Om dit proces te stimuleren kan men werken met een lavement. Hierbij wordt er een stimulerende, darmprikkelende vloeistof in de darm gebracht via de anus. De thuisverpleegkundige dient het lavement toe. Soms is het nodig om de stoelgang handmatig te verwijderen om het stoelgangsproces te prikkelen en een vlottere afvloei te bevorderen. Dit zal steeds goed toegelicht worden en in samenspraak met de arts uitgevoerd worden door de thuisverpleegkundige. 

Heb je verpleging nodig voor iets wat je hieronder niet terugvindt?

Geen zorgen maken! Neem zeker contact op met Solidariteit voor het Gezin en dan zoekt onze hoofdverpleegkundige samen met jou hoe wij jou het beste van dienst kunnen zijn.

Dringend zorg nodig? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 078 05 51 00

background

Thuisverpleging waarop je kunt vertrouwen!

Verpleging nodig? Het liefste in je vertrouwde omgeving? Onze bekwame thuisverpleegkundigen staan voor je klaar. Ze zijn goed opgeleid en gedreven en zorgen ervoor dat jij thuis kan blijven. De thuisverpleegkundigen van Solidariteit voor het Gezin zijn ingesteld op het waarborgen van jouw zelfstandigheid en respecteren je persoonlijke levenssfeer. Door continue opleiding bieden de verpleegkundigen jou de beste zorg en hebben zij oog voor bijkomende thuiszorgnoden.

Je gezondheid in deskundige handen, ongeacht bij welke mutualiteit je bent aangesloten!

 

Thuisverpleging aanvragen

1 Dit is een verplicht veld

Contacteer ons