background

Kunnen wou jou helpen bij het wassen en kleden?

Een plots ongeval of ouderdom kan beweging bemoeilijken waardoor de dagelijkse was en plas niet meer zo goed lukt. Geen nood: een thuisverpleegkundige kan hiervoor soelaas bieden!

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende hygiënische handelingen waarbij thuisverpleging je kan helpen. Er wordt telkens vermeld hoe de thuisverpleegkundige van Solidariteit voor het Gezin je van dienst kan zijn.

Wens je thuisverpleging aan te vragen? Klik dan hier!

Hulp bij het wassen en kleden

De thuisverpleegkundige helpt je bij de dagelijkse zorgen waarbij jouw zelfstandigheid prioritair is. Wij hechten er veel belang aan dat jij en je mantelzorger zich goed voelen bij het opnemen van deze taken. Hierbij is het belangrijk dat we een duidelijke rolverdeling bespreken die voor elk haalbaar en comfortabel is.

Om de dagelijkse verzorging veilig en makkelijk te laten verlopen, zijn vaak hulpmiddelen nodig. De thuisverpleegkundige staat jou en de mantelzorger bij voor advies en ondersteuning. 

Mondverzorging

Mondzorg is een belangrijk element in de dagelijkse verzorging. De verpleegkundige heeft tijdens de dagelijkse verzorging aandacht voor het voorkomen en behandelen van problemen.

Opvolgen van problemen bij huid en nagels

Jouw thuisverpleegkundige voert de basiszorgen met betrekking tot de huid en nagels uit. Echter is er in vele gevallen meer zorg nodig dan enkel de basis. De verpleegkundige zal in overleg met jou doorverwijzen naar een manicure of pedicure. 

Hebt u verpleging nodig voor iets wat u hieronder niet terugvindt?

Maak u geen zorgen! Neem zeker contact op met Solidariteit voor het Gezin en dan zoekt onze hoofdverpleegkundige samen met u hoe wij u het beste van dienst kunnen zijn. 

Dringend zorg nodig? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 078 05 51 00

background

Thuisverpleging waarop je kunt vertrouwen!

Verpleging nodig? Het liefste in je vertrouwde omgeving? Onze bekwame thuisverpleegkundigen staan voor je klaar. Ze zijn goed opgeleid en gedreven en zorgen ervoor dat jij thuis kan blijven. De thuisverpleegkundigen van Solidariteit voor het Gezin zijn ingesteld op het waarborgen van jouw zelfstandigheid en respecteren je persoonlijke levenssfeer. Door continue opleiding bieden de verpleegkundigen jou de beste zorg en hebben zij oog voor bijkomende thuiszorgnoden.

Je gezondheid in deskundige handen, ongeacht bij welke mutualiteit je bent aangesloten!

 

Thuisverpleging aanvragen

1 Dit is een verplicht veld

Contacteer ons