background

Heb je hulp nodig bij het toedienen of klaarzetten van je medicatie?

Het is niet altijd makkelijk om zelf correct medicatie te nemen of toe te dienen. In die situaties is het aan te raden dat een gekwalificeerde verpleegkundige je assisteert.

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende situaties die verpleegkundige hulp vereisen. Er wordt telkens vermeld hoe de thuisverpleegkundige van Solidariteit voor het Gezin je van dienst kan zijn.

Wens je thuisverpleging aan te vragen? Klik dan hier!

Oogdruppels

Het is mogelijk dat uw arts na een oogoperatie, zoals bijvoorbeeld cataract (staar), oogdruppels of oogzalf voorschrijft. Om een optimale genezing te verkrijgen, is belangrijk dat de druppels op een correcte wijze in het oog worden gebracht. Nadat u over de voorgeschreven medicatie beschikt, komen onze thuisverpleegkundigen graag langs om jou te ondersteunen bij de toediening ervan.

Pleisters, zalven en andere druppels

Bij aanhoudende pijn, huidproblemen, maar ook in andere gevallen, kan je (huis)arts medicinale pleisters of een geneeskrachtige zalf voorschrijven. Nadat u over de voorgeschreven medicatie beschikt, komen onze thuisverpleegkundigen graag langs om de zalf of pleisters aan te brengen. De thuisverpleegkundige observeert eveneens de werking ervan en rapporteert dit aan je (huis)arts.

Medicatieboxen

Het is van belang dat de voorgeschreven medicatie steeds correct en op vaste tijdstippen ingenomen wordt. Dit is niet altijd gemakkelijk indien er sprake is van meerdere soorten medicatie en verschillende innamemomenten. Daarom helpen onze thuisverpleegkundigen je graag, eventueel aan de hand van een medicatiebox, met het innemen van de medicatie.

Heb je verpleging nodig voor iets wat je hieronder niet terugvindt?

Maak je geen zorgen! Neem zeker contact op met Solidariteit voor het Gezin en dan zoekt onze hoofdverpleegkundige samen met je hoe wij je het best van dienst kunnen zijn. 

Dringend zorg nodig? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 078 05 51 00

background

Thuisverpleging waarop je kunt vertrouwen!

Verpleging nodig? Het liefste in je vertrouwde omgeving? Onze bekwame thuisverpleegkundigen staan voor je klaar. Ze zijn goed opgeleid en gedreven en zorgen ervoor dat jij thuis kan blijven. De thuisverpleegkundigen van Solidariteit voor het Gezin zijn ingesteld op het waarborgen van jouw zelfstandigheid en respecteren je persoonlijke levenssfeer. Door continue opleiding bieden de verpleegkundigen jou de beste zorg en hebben zij oog voor bijkomende thuiszorgnoden.

Je gezondheid in deskundige handen, ongeacht bij welke mutualiteit je bent aangesloten!

 

Thuisverpleging aanvragen

1 Dit is een verplicht veld

Contacteer ons