HOPON helpt je verder

HOPON is actief in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zowel ouders als professionele opvoeders kunnen er terecht met vragen of bezorgdheden omtrent opvoeding. Het richt zich tot iedereen die bij het opgroeien van jonge kinderen (0 tot 12 jaar) betrokken is.

In samenwerking met o.a. scholen en kinderdagverblijven organiseert HOPON boeiende oudercafés of informatieavonden waar, over grenzen van talen en culturen heen, over opvoeding gesproken wordt. Peuterpuberteit, slaapmoeilijkheden, grenzen stellen, multimedia, gezonde voeding, meertalig opvoeden, huiswerkbegeleiding zijn voorbeelden van de behandelde thema’s.

Specifiek naar professionele opvoeders biedt HOPON ondersteuning onder de vorm van gerichte observatie en advies, vorming op maat met intervisie en trajectbegeleiding.

Daarnaast is HOPON actief als partner binnen tal van netwerken zoals het Huis van het Kind en de Opvoedingswinkel te Brussel en meerdere scholen. Zo participeert het in Groeimee.be waar ouders en opvoedingsverantwoordelijken hun eigen opvoedingsvraag kunnen stellen via de stel-je-vraag knop. Binnen de drie werkdagen krijg je een persoonlijk antwoord in je mailbox.   

Tot slot stelt Hopon een uitgebreid aanbod aan brochures, boeken en talloze werkpakketten over o.a. sociale vaardigheden, taalstimulatie, omgaan met emoties, … ter beschikking. De brochures rond diverse opvoedingsthema’s vindt u hier.

Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Contacteer ons