Goed opgeleid in zorg via ons Opleidingscentrum

Naast de opleidingen tot polyvalent verzorgende/zorgkundige kan je bij het opleidingscentrum terecht voor allerhande andere opleidingen in de zorg. Schroef je kennis en vaardigheden bij tot duurzame competenties die je dagdagelijks helpen. Zoals de naam het doet vermoeden staan deze opleidingen open voor iedereen. In 2018 staan volgende opleidingen in de kijker:

Actieve Kinderopvang

Hoe zorg je ervoor dat kinderen voldoende bewegen? Wat is een actief spel? En welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Om de opvang hierin te ondersteunen, ontwikkelde het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) het project ‘Actieve kinderopvang’. En Solidariteit voor het Gezin is een van zijn partners.

Actieve kinderopvang focust op de invulling van een kwaliteitsvol beleid rond beweging, voeding, en de preventie van lang stilzitten. Je krijgt een hoop tips en tools mee om je eigen buitenschoolse opvang of kinderdagverblijf energieker te maken. Zo is er een uitgebreide handleiding, verschillende screeningsinstrumenten, een bordspel voor personeel, 80 leuke actieve spelfiches voor de kinderen, affiches, folders en nog veel meer.

Inschrijven voor deze opleiding kan op de website van VIGeZ:

  • Werk je voor een IBO of school? Klik dan hier
  • Coördinatoren en begeleiders van kinderdagverblijven gebruiken deze link.

Contacteer het opleidingscentrum

Ze staan helemaal voor je klaar

Bel ons

09 264 18 88

Graag een opleiding op maat van je bedrijf

Mail ons voor een vrijblijvende offerte

Bel ons

09 264 18 88
Contacteer ons