Een dagje in het centrum ziet er meestal zo uit

De gebruikers komen aan zo rond 9 u. De meeste hebben er dan al een ritje opzitten met onze bus. Samen met een tiental andere gasten starten ze de dag met een kopje koffie en een praatje. Het nieuws wordt besproken maar het kan ook gaan over vroeger zoals de school, de familie of het werk van toen. Woordspelletjes zoals woordzoeker in het groot is ook altijd een leuke groepsactiviteit.

Tegen de middag wordt het eten gebracht. Iedereen zit samen aan één grote tafel voor soep, een warme maaltijd en dessert. Wie hulp nodig heeft bij eten en/of drinken krijgt die natuurlijk. Na het middagmaal rust iedereen en daarna volgen er opnieuw activiteiten. Deelname is niet verplicht maar we moedigen elke gebruiker toch aan om mee te doen aan bvb. stoelgymnastiek, het parachutespel of een spelletje petanque bij mooi weer. In het dagcentrum is er een keuken, dus worden er ook al eens pannenkoeken gebakken of pudding gemaakt.

Als het nodig is begeleiden onze verpleeg- en zorgkundigen de gebruikers bij toiletbezoek, zien ze toe op inname van medicatie en helpen bij verplaatsingen. Regelmatige gebruikers kunnen onder hun begeleiding een verkwikkend bad nemen.

Tussen half vijf en vijf keert iedereen weer huiswaarts.

Contacteer ons