Autodelen in Mesen en Heuvelland

Een ecologische en duurzame oplossing

In uitgestrekte plattelandsgebieden is het niet altijd eenvoudig om je snel en vlot te verplaatsen met het openbaar vervoer.

Heb je geen eigen wagen? Dan kan je voortaan gebruik maken van twee elektrische wagens voor eigen gebruik. Ook als je niet meer in staat bent om zelf met de wagen te rijden of geen rijbewijs hebt,  kan je de wagen reserveren met chauffeur.

Naast het vervoer voor eigen gebruik zullen de wagens ook ingezet worden voor het vervoer van en naar het CADO (collectief autonome dagopvang voor ouderen) in Mesen en de avondtoeren door verzorgenden die plaats vinden in de regio.

Dit project kan tot stand komen dankzij de financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen en Interreg North Sea Region, en de samenwerking met Autodelen.net en Partago.Troeven van het autodelen

  • biedt een alternatief voor het openbaar vervoer die in Mesen en Heuvelland ontoereikend is
  • dankzij de ruime koffer past in de wagen perfect een rollator of rolstoel
  • ecologisch en duurzaam
background

Hoeveel kost het om de wagen te gebruiken?

Je betaalt aan Solidariteit voor het Gezin een vast bedrag per gereden kilometer, nl. € 0,25 en € 1 per gereserveerd uur. In dit bedrag zijn alle kosten m.b.t. de auto inbegrepen, inclusief brandstof.

Indien je ook een beroep wenst te doen op de mobiliteitsassistenten (chauffeur) voor het vervoer, betaal je € 0,25 per gereden kilometer en € 3,50 per uur. Dit bedrag wordt driemaandelijks afgerekend, op basis van de gegevens in het digitaal logboek.

Eenmalig wordt er een waarborg van € 70 gevraagd.

 

Hoe kan ik de wagens reserveren?

Je kan een wagen reserveren met of zonder mobiliteitsassistent/chauffeur

Wagen reserveren met chauffeur

In dit geval dien je je aanvraag te mailen naar autodelen.mh@svhg.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en rekeningnummer. Vergeet ook zeker niet door te geven dat je een wagen met chauffeur wenst te reserveren.

Wagen reserveren zonder chauffeur

Vooraleer je een wagen voor de eerste maal kan reserveren, dien je een account aan te maken. Hiervoor dien je een mail te sturen naar autodelen.mh@svhg.be met vermelding van

  • je naam
  • je adres
  • je telefoonnummer
  • je rekeningnummer

Daarna ontvang je een e-mail met instructies hoe je je account kunt activeren. Eenmaal je account is geactiveerd, kan je via http://app.partago.be/reservatie de wagen reserveren.

Bij een volgende reservering kan je onmiddellijk naar bovenstaande link surfen.

Heb je geen e-mailadres of smartphone dan helpt de mobiliteitsassistent je graag verder. Je kan haar bellen op het nummer 0496/56 21 71 of 0496/56 21 70. Mocht je tijdens de activering van de account problemen ondervinden, dan helpen zij je graag verder.

 

Hoe ver kan ik met een wagen rijden?

Met een volle batterij kunnen de Renault Kangoo's ongeveer 150 kilometer rijden.

Waar kan ik de wagens opladen?

Aan CADO Mesen (Ketelstraat 6A, Mesen) is een laadpaal voorzien om de wagens op te laden. Een laadbeurt duurt maximum 2 uur.

Contacteer de mobiliteitsasisstenten

Ze staan helemaal voor je klaar

Bel ons

0496 56 21 71 of 0496 56 21 70

Meer weten?

Stuur ons een e-mail

We helpen je graag verder

Contacteer ons